Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 55
Zo zagen wij het: Sparta - NEC
zon. 1 november 2009 

Na een roerige week mochten onze jongens het in Rotterdam proberen tegen Sparta. Waar NEC met de hakken over de sloot een ronde verder kwam in het bekertoernooi tegen Excelsior, het kleine broertje van Sparta, daar schakelde Sparta VVV na penalty’s uit in datzelfde toernooi. Daarbij werden de mannen van Wim Rip vorige week tegen PSV afgedroogd en hadden zij de week ervoor alle moeite met ADO Den Haag, terwijl de mannen van Frans Adelaar in de ‘winning mood’ waren na hun overwinningen op Feyenoord en ADO Den Haag.

Na twee zeer geslaagde niet-verplichte oldskool reisjes met de trein, moesten we dit jaar met de bus. En daarmee dacht burgervader Aboutaleb een gepaste straf voor de incidenten vorig jaar op Rotterdam Centraal te hebben gevonden. Of werd Aboutaleb toch door dat strandfeestje voor het blok gezet? Opmerkelijk is in ieder geval wel dat deze zaak inmiddels (een jaar naar dato) nog altijd niet voor rechtbank is geweest. Opmerkelijk was ook het grote aantal agenten dat het uitvak nauwlettend in de gaten hield. Heuse filmapparatuur en een behoorlijke fotocamera (waarvan Broer er ook een aantal heeft) werden zelfs ingezet om een 'Rondje Om politiestijl' in elkaar te kunnen draaien.

Er reden liefst vier bussen richting de havenstad, waaronder een bus juniors (waarvan een lid het nodig vond om per ongeluk een stoel kapot te schoppen; zijn snoepzakje werd ingenomen, zijn naam werd genoteerd, zijn ouders werden gebeld en hij kreeg alvast huisarrest). Zij zagen de eerste helft eigenlijk een vrij aardig NEC, met Saidi in de basis. Op aangeven van Saidi had Worm zelfs de uitgelezen kans om een voorsprong aan te tekenen, maar laatstgenoemde maaide volledig over de bal heen. Verder weinig kansen voor ons en een toenemend overwicht van de tegenstanders naarmate de eerste helft vorderde. Op slag van rust resulteerde dit zelfs in een voorsprong voor de thuisploeg na een scrimmage voor de goal van Babos.

Een flinke domper dus aan het eind van de eerste helft, die kennelijk de gehele tweede helft niet overwonnen kon worden. Onze jongens leken wel te willen, maar niet te kunnen. Na een uur spelen veranderde Zomer een schot zelfs dusdanig van richting dat Babos er onmogelijk meer bij kon: 2-0. Wat volgde was niet al te best. Erton werd nog ingebracht voor Wellenberg, maar de wissel van Potje voor Worm was mij volledig duister. Had Rip gehoopt op het Potje-effect, of moest hij roeien met beperkte riemen? Het heeft er veel van weg dat Ten Voorde slechts een contract heeft getekend om warm te lopen.

Enfin, weer niet gewonnen dus. De intenties lijken er wel te zijn, maar het vertoonde spel is verre van sprankelend. Kansen worden nauwelijks gecreëerd en een blik op de huidige ranglijst baart mij ernstige zorgen. Slechts een punt meer dan de nummer voorlaatst. Alle ogen zullen gericht zijn op de aankomende tegenstander: RKC. De druk zal hoog zijn, maar de punten zullen in deze wedstrijd absoluut gepakt moeten worden. Bij verlies wordt het in ieder geval een heel zwaar seizoen.

Naast het sportieve deel verwacht ik voor een mogelijke nieuwe trainer sowieso een heel zwaar seizoen. Want de woorden van Rip op radio ‘Langs de lijn’ op de terugweg baarden mij mogelijk nog meer zorgen. De eenheid lijkt ver te zoeken en Rip gaf aan dat hij vooral de gemakzuchtige dingetjes eruit wil halen. Wat zal dat dan bijvoorbeeld zijn, vraag je je af. Nou, het smokkelen tijdens het sprinten in de warming up en het afsnijden bij het warmlopen. Duurbetaalde jongens, gigantische salarissen, maar een complete warming up is blijkbaar moeilijk voor een aantal jongens. Maar of dat nou de oorzaak is van de uitblijvende sportieve successen?

Oe-a-Gentenaar

 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

02-11-2009 08:22 door
TRIEST Confused
02-11-2009 09:55 door
Heb het interview niet gehoord, maar Rip heeft dus blijkbaar iets geconstateerd wat hij eruit wilt halen.
Nu vraag ik me hardop af, of anderen dat voor hem ook geconstateerd hebben of niet.
En zo ja, waarom hebben ze dat getollereerd? Of is Rip zoveel 'strenger' dan Dwight Lodeweges?
02-11-2009 10:40 door
Waar is ons scorend vermogen , wie moet onze doelpunten maken ......die belg , die bakt er helemaal niks van ,je kan zien dat die nog nooit op het hoogste niveau heeft gebald , excuus zat met zijn hard werke en zijn neus blessure , geen doelpunte geen winst , dus RKC zal blij zijn met de 3 punte Frusty
02-11-2009 10:57 door
Ik hoop dat Co komt. Die ramt alle vedette neigingen van onze spelers er wel uit. De man om dit dolende n.e.c. weer op het sport te krijgen. Helaas zie ik Co nog in geen 100 jaar naar n.e.c. komen waarom zou hij ook.....

02-11-2009 11:05 door
Wat heeft NEC nu eigenlijk met dat onderzoek gedaan van oud preses Van Eijden (Ajax)? Ligt zeker in de prullenbak.
02-11-2009 11:11 door
Niks natuurlijk n.e.c. leert nooit van fouten. Het is een grote vriendenkliek die elkaar dekt. Dat een Swart bijv. nog bij n.e.c. zit is ook te gek voor woorden. De man heeft nog niks goed voor de club gedaan.
02-11-2009 16:08 door
Scorend vermogen s leuk maar als je een keer de 0 kunt houden heb je iig 1 puntje.
en dan af en toe counteren voor een goaltje. nu lopen we elke wedstrijd achter de feiten aan.
Voorkomen is beter dan genezen en met een 1-0 voorsprong voetbal je echt veel fijner.Cool
02-11-2009 17:41 door
Tja Wisgerhof vertrok voor een appel en een ei en de leegte die hij achterlaat is groot. Van Eijden kan dan wel een taletn zijn tegen de grote mannen spitsen in de eredivisie komt hij nog vele te kort en is op dit moment een zwakke schakel in de verdediging. Koenders was niks minder.
02-11-2009 18:13 door
Jongens, het heeft geen nut om hier te zeggen dat sommige spelers weg zijn en dat daar mindere voor teruggekomen zijn.
Iedereen weet al dat we een mindere selectie hebben vergeleken met vorig jaar maar om dan onze huidige spelers zo af te zeiken schiet werkelijk niet op.
Er valt niks aan te doen tot de winterstop en zelfs dan ben je nog afhankelijk van investeerders.
NEC heeft geen nagel om de kont mee af te vegen en kan dus ook niks uitgeven.
Het zou dus beter zijn als we eens onze spelers toezingen in plaats van uitfluiten.
Er is genoeg kritiek op de instelling van de spelers maar er mag ook best een geklaagt worden over het publiek. Spelers durven ook niet meer te voetballen omdat ze telkens uitgefloten worden als ze een keer een slechte pass geven. Spelers spelen het beste als ze vertrouwen hebben in hun eigen maar ook vertrouwen krijgen van hun supporters. De spelers die nou eenmaal niet beter kunnen, kunnen daar zelf niks aan doen maar worden opgesteld door de trainer(s)
Ik kan me niet meer herrinneren dat we 90 minuten achter onze jongens hebben gestaan. Wel kunnen we zingen als we voor staan maar daar hebben de spelers minder aan dan wanneer ze achter staan.
En als je niet wilt zingen, wil je dan ook dat fluiten achterwege laten????
02-11-2009 19:50 door
@ Klaasje, NEC heeft geen nagel om de kont mee af te vegen ?.... gadver wat ben jij een viespeuk !

misschien bedoel je NEC heeft geen nagel om aan haar reet te krabben?Sjaal
02-11-2009 23:05 door
Hoi op KLaasje ovewr het publiek want ik kan me geen wedstrijd herinneren dat de spelers 90 min hebben gevochten. Kritiek is terecht en als de daar niet tegen kunnen zijn je ongeschikt als profvoetballer daarnaas voetballers moeten ons vermaken niet andersom. Bij strijd zal het pubiel de spelers zeker steunen maar bij deze instelling van dit seizoen verdienden ze 0.0 steun!
03-11-2009 08:13 door
Klaasje, Helemaal met je eens.
@ Eastsidenmgn
Wat maakt dat spreekwoord nou uit, je weet toch wat die bedoelt Confused
03-11-2009 08:42 door
Helemaal mee eens met Klaasje. Ik erger me ook dood aan al dat klapvee dat alleen maar kan zingen als het goed gaat.
03-11-2009 10:07 door
Piet jij kent de definitie van klapvee niet. KLavee klapt juist ongedacht het spel, de resulaten en de inzet. N.e.c. supporters zijn juist geen klapvee en steunen hun club altijd alleen zullen ze verbaal hun club pas steunen als er gestreden wordt voor de club. Inzet bij de spelers wil zeggen meer sfeer bij het publiek.
03-11-2009 18:38 door
Oke dan EastsideNmgN, goed van je dat jij de spreekwoorden wél kentPraise
03-11-2009 18:48 door
Sorry dat ik nog wat neerzet maar hij werd al gepost terwijl ik nog niet klaar was.
EastsideNmgN, kun je je voor de rest wel vinden in mijn reactie? Anders had je ook niet hoeven reageren!!
En investeren, dus jij vind het alleem maar nodig om te zingen als het goed gaat met NEC???
Jij weet dan misschien wel wat de defenitie is van klapvee maar niet van het supporteren.
Supporters horen de spelers over een dood moment heen te schreeuwen of achter hun spelers te staan die hun club vertegenwoordigen. Als een speler niet in zijn vel zit, hoor je hem te steunen en hem dat extra zetje in de rug te geven zodat hij misschien wel weer beter zal spelen. Maar nee, spelers worden hier al uitgefloten als ze een balletje terug spelen of de bal verspelen. Wij zijn nou eenmaal een club die spelers heeft waar je geen champions-leage mee wint maar wel spelers die in de middenmoot van de eredivisie horen te spelen. Ze kunnen dus een goede dag hebben maar ook een paar slechte!!!
Als ze dus goed spelen hoef je ze niet nog extra toe te schreeuwen maar juist als ze die mindere dag hebben, hebben ze de steun van het publiek nodig!!!
En denk maar niet dat ik het fijn vind als ik NEC zo zie spelen maar ik zal nooit, maar dan ook nooit spelers van mijn clubje afzeiken of uitfluitenThe finger
03-11-2009 20:39 door

@KLaasje
Ik heb het er nergens over dat je de spelers pas moet supporten als ze scoren ,goed spelen of winnen. Ik heb het er wel over dat de spelers de support moet verdienen of kunnen verliezen wat nu gaande is. Al maanden hebben we spelers binnen de selectie die de sfeer lopen te verzieken en daarnaast klopt de mentaliteit van de spelers niet. Tuurlijk moet je supporten en spelers over een dood punt helpen en dat willen de supporters ook echt wel alleen dan zullen de spelers op het veld de indruk moeten wekken dat ze het snot voor de ogenwilen lopen. En dat is nu juist vaak het probleem geweest dit seizoen dat de spelers niet vooruit te branden zijn. Dan heeft het publiek op een gegeven moment geen zin meer om verbaal te gaan supporteren.

De spelers moeten ons vermaken en niet andersom. Support moeten ze verdienen en bij voldoende inzet zal een n.e.c. supporter die support ook geven. Wij eisen geen overwinningen of topklassering maar wel strijd, passie en inzet!! Als die er is zie je dat dit altijd overslaat op het publiek en de sfeer gelijk beter wordt.
Kortom als de spelers hard werken en er alles aan doen op het veld dan zal de support vanzelf komen! Zolang de echte wil er niet is om te winnen zal de support uitblijven!
03-11-2009 22:37 door
@investeren
Leuk verhaal, maar het is al jaren een dooie boel. Sta je een keer op in al je enthousiasme, hoor je meteen van 36 kanten 'zitten'!!!.
In mijn ogen zou hierbij in het nieuwe stadion rekening gehouden moeten worden met de indeling van het stadion. Ik heb respect voor je mening, maar mijn beleving tijdens een voetbalwedstrijd is een andere. Ik denk dat het niet alleen eenrichtingsverkeer is, maar dat er ook sprake kan zijn van interactie. Ik heb wedstrijden in het buitenland gezien, die supporters lachen zich dood als ze hier op de gofferttribune zitten.
Laat NEC in ieder geval zorgen voor een sfeervak, dat scheelt al enorm. Kijk naar de Arena, zelfs die wedstrijd was qua sfeer vorig jaar nog wel ok, terwijl daar het overgrote deel van de supporters er ook alleen maar zit om vermaakt te worden.
03-11-2009 23:00 door
Ik ben zelf bij ac Milan , Manu , Liverpool, Barcelona en Madrid geweest en alleen in Liverpool bij Arsenal was de sfeer goed. De goffert tribune was druk vergeleken met de sfeer in Milaan.

Clubs als nac, Groningen en Utrecht en Feyenoord woden ook vaak genoemd als clubs waar de sfeer goed is maar bij slechte tijden is het publiek daar ook zeer rustig en kritisch. In Rotterdam was het dit jaar zelfs kil en stil.
Als er strijd wordt geleverd dan is het publiek van n.e.c. meelevend en fanatiek. Het kan spoken in de goffert en een heksenketel zijn maar dan moeten de spelers er wel voor zorgen dat de supporters een reden hebben om de spelers te steunen en dus zullen ze met een andere mentaliteit het veld op moeten stappen.

Nogmaals het enige wat de gemiddelde supporter van een n.e.c. speler verwacht is inzet en scherpte en helaas hebben we die het hele jaar 2009 nog niet gezien en dus is het niet meer dan logisch dantde supporters zich niet geroepen voelen als een gek tekeer te gaan .

Het zijn de spelers die de supporters in de steek laten en niet andersom!
04-11-2009 17:05 door
Ik had het overigens over Z-Amerika, dat terzijde.
Ik vind het gewoon jammer dat het allemaal zo negatief is, dat ik verplicht wordt door andere te blijven zitten en dat er dus alleen sfeer kan tegen V*t*ss* of Europees. Dat is alles.
Het merendeel zal het best met je eens zijn. Daarom, zorg ervoor dat er in het nieuwe stadion iedereen zijn eigen plekkie krijgt.

"NEC ooit 400 toeschouwers in de Goffert had voor een competitiewedstrijd?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen