Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
De Trouwe Honden

Deze website is gemaakt en wordt bijgehouden door de Trouwe Honden. Onder dezelfde naam werd er in het verleden tevens een papieren fanzine uitgebracht. Wie of wat zijn de Trouwe Honden eigenlijk?

De Trouwe Honden bestaat uit een groep supporters van de Nijmeegse voetbalclub NEC (dat was je misschien al opgevallen). De liefde voor deze club is waarschijnlijk het enige echte gemeenschappelijke kenmerk van de medewerkers, want De Trouwe Honden bestaat uit een gemêleerd gezelschap. Er zit een redelijke variatie in leeftijd, opleiding en werkzaamheden en bij thuiswedstrijden van NEC is in elk deel van de Goffert wel een Trouwe Hond te vinden. Er zijn Trouwe Honden die geen uitwedstrijd overslaan, maar je hebt er ook bij die NEC buiten Nijmegen alleen via teletekst volgen. De ene Trouwe Hond zweert bij een gezellige busreis naar een uitwedstrijd, de ander is met geen stok de verplichte combi in te krijgen. Kortom, over het algemeen zijn de meeste smaken wel vertegenwoordigd. Tot verdriet van de meeste Trouwe Honden zijn vrouwen overigens wel zwaar onder vertegenwoordigd.

De Trouwe Honden zijn fanatiek in hun beleving, maar zijn niet uit op geweld. Het respect voor eenieder en de manier waarop de club beleefd wordt staat hoog in het vaandel. We zullen dan ook altijd trachten deze gedachte op de website tot uitdrukking te laten komen. De Trouwe Honden is ook geen afgesloten geheel. Eenieder die dezelfde liefde voor NEC heeft en zich geroepen voelt op enigerlei manier een bijdrage aan website of fanzine te leveren is welkom. Een mailtje is daartoe vaak al genoeg.

Meestal zetten redacteuren bij een stuk met een duidelijke eigen mening ook hun naam of initialen onder het artikel. De makers van fanzine De Trouwe Honden vormen een zeer divers gezelschap, die natuurlijk van mening kunnen verschillen. Ga ook niet op zoek naar DE mening van De Trouwe Honden, want die is er dus niet. Het zijn slechts een hoop persoonlijke meningen bij elkaar, zoals in het stadion zelf.

Zoals het trouwe supporters betaamt volgen de Trouwe Honden de ontwikkelingen bij hun club op de voet. Er wordt wel eens gezegd dat de Trouwe Honden hun club op een zeer kritische manier volgen, maar de medewerkers zelf spreken liever van bezorgdheid om het welzijn van hun grote liefde. De Trouwe Honden is volledig onafhankelijk, dus niet gelieerd aan club, supportersverenigingen of welke andere officiële vorm dan ook. De Trouwe Honden, voor supporters en door supporters!


Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen