Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 124
Vooruitblik: Excelsior-NEC
din. 2 oktober 2007

Excelsior-uit, klinkt makkelijk! Toch!? Maar wist je dat NEC op eredivisieniveau nog nooit won op Woudestein!? NEC kwam zelfs maar tot 5 doelpunten in 10 duels, tel daar ons scorend vermogen bij op en het gestress kan weer beginnen. Maar goed behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, dus op naar de eerste eredivisie overwinning op Woudestein!

In 2002 stond NEC (na bijna 10 jaar afwezigheid) weer eens op Woudestein, maar de wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0. Vorig seizoen (vier jaar later) reisden we weer af naar Woudestein, wederom kwam NEC niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Twee minuten voor tijd leek de wedstrijd weer in 0-0 te eindigen totdat Steur bij de Rotterdammers tegen zijn 2e gele kaart aanliep. Een paar minuten later kreeg Ferne Snoyl het op z'n heupen en scoorde 0-1! Maar bij de tegenaanval kreeg Excelsior heel gemakkelijk een penalty cadeau, na een vermeende handsbal van Brett Holman, Dijkhuizen verschalkte Babos: 1-1.

11-11-2006 Excelsior- NEC 1-1
20-09-2005 Excelsior- NEC (beker) 2-5
02-11-2002 Excelsior- NEC 0-0

Bij Excelsior stond tot voor kort Jarda Simr onder contract, maar hij is inmiddels teruggekeerd naar zijn geboortestad Plzen om voor de plaatselijke trots Viktoria te voetballen. Verder geen ex-NEC'ers meer bij de Kralingers, bij NEC een handjevol oud-Kralingers, natuurlijk trainer Mario Been, maar ook Youssef El Akchaoui, Brett Holman en Mark Otten kwamen in het verleden voor de Rotterdammers uit.

Qua support gaan we er van uit dat NEC zaterdagavond door een bomvol uitvak gesteund zal worden!