Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 123
Wist je dat... Een degradatie van NEC te voorspellen is?

NEC degradeerde in totaal drie keer. In seizoen 1973-1974, 1982-1983 en 1990-1991 om precies te zijn. Vooraf was men uiteraard nog positief en zelfs nog tijdens een degradatieseizoen kon het zo zijn dat je na acht wedstrijden op een mooie vijfde plaats stond (1990-1991). Maar wanneer moet je je als NEC supporter ongerust gaan maken? Wanneer weet je dat je mentale hardheid en je emotionele sterkte ernstig onder druk zal komen te staan? Wat zijn de kenmerken van een degradatiejaar?

Het eerste kenmerk is dat je tot aan de kerst echt niet meer dan drie overwinningen pakt. In twee van drie degradatiejaren won je tot aan de kerst slechts twee keer en in één degradatiejaar won je drie keer. Voor de kerst vier overwinningen? Dan kun je zeer waarschijnlijk gerust de tweede helft van het seizoen in.

Heel opvallend is dat NEC ondanks die uiterst spaarzame overwinningen tot aan de kerst altijd minimaal één overwinning behaalde op een Limburgse club. In 1973-1974 behaalde NEC de twee enige overwinningen voor de winterstop op zowel Roda JC als MVV. In 1982-1983 won NEC voor de winterstop van Roda JC en in 1990-1991 ging MVV voor de kerst ten onder. Die doodsaaie ritjes naar Kerkrade gaan we vanaf nu natuurlijk heel anders bekijken. Een verlies daar in de eerste helft van de competitie is misschien dus niet eens zo erg! Het is mooi meegenomen dat Roda JC tegenwoordig voor NEC een lastige tegenstander is. En laat natuurlijk MVV maar mooi in de eerste divisie blijven, anders wordt het voor NEC alleen maar nog moeilijker.

Win je niet van een Gelderse club, dan moet je ook gaan oppassen. NEC degradeerde nog nooit nadat ze Vitesse of De Graafschap hadden verslagen. Lijkt mij een erg mooi streven om vooral door te gaan met het toebrengen van nederlagen aan Gelderse clubs, met name die ene!

Ook NAC moeten we in de gaten houden, want in twee van de drie degradatiejaren zaten ze bij NEC in de competitie en beide keren eindigden ze precies één plek boven NEC. Belangrijk dus dat NEC niet in de buurt van NAC blijft staan, want dat is gevaarlijk! In 1990-1991 speelde NAC in de Eerste Divisie dus konden ze ook niet één plek boven NEC eindigen. Die eer was toen voor Heerenveen, dat samen met NEC degradeerde. Voor beide clubs de laatste degradatie. Toch wel opvallend, zeker wanneer je kijkt naar hoe de clubs er nu voor staan.

Kort samengevat: NEC moet voor de kerst meer dan drie keer winnen en liever niet van Limburgse clubs. Daarnaast moet NEC vooral winnen van Gelderse clubs en ver van NAC verwijderd blijven op de ranglijst. Dan komt het allemaal goed!


De Trouwe Honden
- Algemeen
- De Site
- Mijn account

Rubrieken
- Wedstrijden
- Nieuws
- Specials

Onze club
- Algemeen
- Supportersorganen
- Overige

NEC Archief
- Overzicht
- NEC'ers
- Tegenstanders
- Statistieken

Historie NEC
- Historie
- Foto Archief

Multimedia
- Links
- MP3
- Overige

Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen