Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 72
Zo zagen wij het: NEC-FC Twente
maa. 7 december 2009 

Voor de tweede keer op rij incasseerde NEC vlak voor tijd een belangrijke goal en vergooide het daarmee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Maar net als vorige week overheerste, na het verwerken van de eerste teleurstelling, een goed gevoel over het vertoonde spel en de strijdlust die aan de dag werd gelegd. Al koop je daar met een 17e plaats voorlopig erg weinig voor.

Voor de verandering werd er eens om half vijf op de zondag afgetrapt, hetgeen in de donkere dagen voor Kerst neer komt op avondwedstrijd-achtige omstandigheden. Ideaal voor Mr Dug Out, want veel supporters zullen (een deel van) de avondmaaltijd in De Goffert genuttigd hebben. Helaas was de planning van de cateraar daar niet helemaal op ingericht want de ‘overheerlijke’ erwtensoep die weer eens op het menu stond was bij de Hazenkamp alleen te verkrijgen als je je bestelling maximaal tien minuten voor aanvang van de wedstrijd plaatste. Het late tijdstip zorgde er ook voor dat we weer als nummer 17 aan de wedstrijd begonnen, zij het in de wetenschap dat een punt genoeg was om 4 plaatsen te stijgen.

Ondanks de kopositie en meer dan uitstekende resultaten vulden de Tukkers het uitvak maar half. Waarbij iedereen die er wél was overigens een eigen banderie meegenomen leek te hebben hetgeen voor een indrukwekkend uitzicht zorgde. Aan de andere kant herinnerde Legio de Tukkers met een fijn doek (Theo, gelukkig was het geen McClaren) nog even aan de eigen kantineproblemen. Potje begon in de basis ten faveure van Van Eijden, die zelf aangaf fit genoeg te zijn om te starten. Net zoals eerder tegen PSV begon onze ploeg uiterst ongeconcentreerd aan het duel tegen de topploeg en mochten we van geluk spreken dat we niet na 15 seconden tegen een achterstand aan keken. Gelukkig had N’Kufo het vizier nog niet op scherp staan. Wakker geschrokken, ditmaal dus niet ten koste van een goal, bleek NEC in het eerste kwartier mee te kunnen met de koploper. Een schitterende aanval zorgde zelfs voor een voorsprong. Goossens bewees opnieuw uiterst makkelijk te kunnen schieten, Saidi zorgde met een listig hakje voor de benodigde ruimte.

De 25 minuten die volgden werden een pijnlijke ervaring voor de ruim 12.000 NEC supporters. Een magistraal spelend FC Twente liet onze jongens alle hoeken van het veld zien en het surplus aan kwaliteit in de voorhoede van de Tukkers legde genadeloos de achilleshiel der rood-zwart-groenen bloot. De drie goals getuigden namelijk niet alleen van kunde aan Twentse kant, maar werden ook kinderlijk eenvoudig weggeven door een defensie die gewoonweg niet sterk genoeg is om het gebrek aan verdedigende kracht van het middenveld (Radomski) op te vangen. Het was dweilen met de kraan open, de Goffert kreunde en steunde zich naar het rustsignaal, met een niet ter zake doende tweede helft in het vooruitzicht.

En toen, uit het niets, was het ineens weer gelijk. Goossens strafte laks verdedigen aan Twentse kant af en bood Vleminckx een niet te missen kans, waardoor de tweede helft alsnog leuk leek te gaan worden. Dat laatste bleek een zekerheidje toen de Twentse verdediging nog ruimhartiger was met de geboden vrijheid en Vleminckx de kans gaf de hoek uit te zoeken. Onze spits voegde met deze buitenkansjes vijftig procent toe aan zijn productie en lijkt het helemaal te hebben sinds het aantreden van Vloet.

De tweede helft begon zoals verwacht met een drukkend FC Twente en een vechtend NEC. Helaas nam Vleminckx dat iets te letterlijk op, waardoor we het grootste deel van de tweede helft met een man minder stonden. Hetgeen waarschijnlijk nog minder erg is dan de schorsing die gaat volgen. Tuurlijk, er is te discussieren of natrappen nu echt wel de intentie was, of Douglas uberhaupt wel geraakt werd en of het genante toneelstukje van Douglas en Perez wel collegiaal was, maar feit is dat je als professional moet voorkomen dat je in dit soort situaties belandt. Er zijn nu eenmaal van die ‘standaard’gevallen die voor de scheidsrechter makkelijker scoren zijn dan sommige wilde schoppen tijdens de duels en dus moet je daar verre van blijven. Zeker als je als spits bent gehaald met de gedachte dat we het hele seizoen op je kunnen rekenen en onze reserves voor die positie zonder problemen van de hand kunnen doen.

Wat volgde was een periode waarin het publiek zich van de slechtste kant liet zien door de scheidsrechter minutenlang kwetsend toe te zingen, maar waarin de ploeg op basis van vechtlust overeind bleef. Goossens werd vervangen door Van Eijden en met Potje voor het centrale verdedigingsduo zag de defensie er opeens vrij solide uit. Saidi verzuimde Erton na een knappe solo een niet te missen kans te bieden door voor eigen geluk te gaan en Babos hield ons op de been met enkele formidabele reddingen. NEC leek loon naar werken te krijgen met een punt tegen de koploper totdat miljoenenaankoop Ruiz de Tukkers (opnieuw) waar voor geld bood en de Goffert in bittere teleurstelling achterliet. Opnieuw een thuisnederlaag en opnieuw zeventiende. Al ziet de wereld er, zelfs met een aankomende schorsing van Vleminckx, wel een stuk rooskleuriger uit dan na de vorige thuiswedstrijd.

Pol


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

07-12-2009 16:08 door
heb nu eindelijk weer eens spelers gezien, die helemaal kapot zaten na het laatste signaal!
Jammer, we hadden meer verdiend......


07-12-2009 16:08 door
na verluidt heeft NEC een oog laten vallen op Jordy Buijs van de Graafschap.
07-12-2009 16:15 door
idd beuningen,... we hadden meer verdiend, ik vind nog steeds dat het geen rode kaart was... en als je kijkt hoe makkelijk hij een vrije trap toekent op de rand van de 16 meter heb ik daar sterke twijfels over...
Rood was en is belachelijk !...
we zijn gewoon weer eens ouderwets genaaid, en ik verwacht ook wel dat Vleminckx 2 wedstrijden moet toekijken, als dat het geval is dan moeten ze hier in nederland maar eens goed kijken of er hier ook geen mensen werkzaam zijn die wedstrijden beinvloeden waar mogelijk...ik sta er niet van te kijken als het zo is , er zijn immers al verdachten zat in nederland is bekend geworden. al zijn scheidsrechters in Nederland al heel lang van een belabberd niveau.
07-12-2009 16:21 door
al met al floot blom weer eens sterk tegen ons eniesee

en ik persoonlijk hou niet zo van dat terugzakken op eigen helft met balverlies
je moet iets verder van je goal af verdedigen en wat dichter op de man verdedigen
want er werd toch echt veel te ver teruggezakt en niet dicht genoeg op de man verdedigd waardoor nkufo en stoch vrij gemakkelijk konden uithalen
je moet veeel eerder druk zeten en de tegenstander niet zo makkelijk de bal laten rondspelen daar moet echt aangewerkt worden anders zul je echt geen wedstrijden winnen


eerst konden we niet scoren
en nou scoor je veel
en krijg je echt extreem veel doelpunten tegen omdat IEDEREEN te ver van de man afstaat

en zo zie je maar weer dat je met strijd alleen geen wedstrijden wint
je moet ook een beetje geluk hebben en niet kevin blom als scheids want dan winnen we helemaal nooit


07-12-2009 16:30 door
@ Derksen
Derksen, de rode kaart voor Bjorn is zuur, maar in mijn ogen wel terecht. Hij raakt de speler inderdaad niet maar hij maakt wel een trappende beweging (ondanks dat hij voor de bal wil gaan).
Ik hoop dat NEC in hoger beroep gaat (geen opzet in deze situatie) en dan maar hopen dat onze Bjorn mag spelen tegen Vistas. Ben trouwens blij met het vertoonde spel...had het wel willen zien met 11 tegen 11....
07-12-2009 18:12 door
ja idd is er de laatste weken meer strijd en beleving, maar het blijft jammer van de punten, al heb je niet altijd alles in eigen hand. Toch moeten we heel goed beseffen, dat als we uit de volgende 17 wedstrijden ook slechts 13 punten halen, het gedaan is met de koopman. En bij heel veel ploegen waar we het dan van moeten hebben, moeten we straks op bezoek !!!!! ik mag echt hopen dat er nu spelers komen, gekocht of gehuurd, die er staan en niet voorzichtig gebracht moeten worden, dat kunnen we ons niet meer veroorloven. het is nu echt erop of eronder !!
07-12-2009 19:48 door
@ Pol
Blom die weet de uitslag al!! Is toch niet kwetsend?
07-12-2009 20:22 door
Blom gaf die rode kaart wel heel makkelijk maar ja hetwas ook niet slim van Bjorn. Maar als je de week ervoor ziet hoe Wellenberg de wedstrijd wordt uitgeschopt door Holla is dit maar een lachtertje.
Hopelijk ziet de KNVB dat ook in en wordt de straf minder.
07-12-2009 20:34 door
ik vond nec een goeie westrijd spelen en jammer van die rooie kaart maar ik ben van mening dat ook twente 10 min later rood had moeten hebben toen was de bal ook alang bij de speler weg(weet zo niet welke speler) dus ik wil bij deze blom feliciteren met ZIJN overwining echt te belachelijk voor woorden maar ja met spreekkoren krijg je vlemminx echt niet de kleedkamer uit jongens zo maken we alleen onze mooie club kapot en daar ergerde ik mijn eigen wel aan maar ja ik heb zeker wel vertrouwen dat dit weer goed gaat komen MET VLOET KOMT HET GOED Praise Praise Praise Praise Sjaal Sjaal Sjaal Sjaal Sjaal
07-12-2009 22:31 door
EnieSee speelde met de juiste mentaliteit .. eindelijk weer bloed, zweet en tranen. Waaraan zou dit liggen, trainer, publiek?? Zoveel is er toch niet veranderd!!? Praise
07-12-2009 23:20 door
Net bij voetbalinsite: wedden op wedstrijden (FC Eindhoven) info gaat via "belchinezen". Aan het eind van vorig seizoen zat er elke wedstrijd ook zo'n eentje in vak H rij zes, eerste stoeltje naast de trap.
Omkoping bij NEC? gokpraktijken?Tong
08-12-2009 10:38 door
Goede wedstrijd mentaliteit, moeilijk te winnen tegen twaalf man.
We zijn weer genaaid deze keer door Blom die zich een echte Tukker waande.
Vrije trap voor Perez die hij vakkundig inschoot was een kadootje want er ging geen overtreding aan vooraf die de moeite waard was. zeker als je af en toe ziet wat er toegelaten wordt dat is dus meten met twee maten.
Ook de reactie van Bjorn Vleminckx was geen natrappen , raakte de speler niet eens die pas een aantal stappen later ging liggen waarschijnlijk had hij naar de bank gekeken en een seintje gehad . Die actie was goed voor het volks toneel als Kniertje in Op hoop van Zegen. Dan voel je als scheidsrechter de wedstrijd niet goed aan. Overigens had hij de overtreding zelf niet gezien en geel was zeker meer dan genoeg geweest. Hopen dat de KNVB dat ook inziet.
De verdediging stond er weer niet goed bij, ik ben het eens met sommige op dit forum dat er korter gedekt moet worden , en dat er ervaring aangekocht en of gehuurd moet worden in de winterstop (RobWielaart) dan komt er rust en ervaring en kunnen anderen daarvan leren en profiteren.
Voorhoede gaat uitstekend , alleen achterin moet en de gaten gedicht worden.
Ik ben er van overtuigd dat het goed komt we gaan punten pakken aan inzet ontbreekt het niet .
Vloet doet het goed en vloed betekend stijgen.
08-12-2009 11:54 door
apiehapie

dat klopt ja die zat op rij 7 stoel 17 gelijk naast de trap wij hebben ons welleens afgevraagd wat hij de hele wedstrijd deed
nu weten we het


mar die gasten zatten bij elke wedstrijd heb ze ook weleens bij uitwedstrijden gezien maar dan niet in ons vak
08-12-2009 12:22 door
ze staan ook veel bij flash casino`s in dukenburg.. elke chinees die nu belt op straat of waar dan ook is meteen een belchinees.. Big grin
08-12-2009 12:24 door
vloed met een D wel ja ...Wink
08-12-2009 12:25 door
was @ voorzet
08-12-2009 13:28 door
tros op die mannen.Praise Praise Praise Praise
09-12-2009 14:02 door
davids Thumbs up Thumbs up

"Emmen ooit NEC was? "
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen