Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 82
Vooruitblik: NEC - PSV
woe. 21 oktober 2009 

Zondagavond is het weer zo ver. Na het teleurstellende puntje tegen de Hagenaren stelt onze Dwight Lodeweges zijn ploeg weer paraat om ditmaal tegen PSV Eindhoven te stunten. De LED-lampjes uit de zelfuitgeroepen voetbalhoofdstad van Nederland bezetten op dit moment de tweede plek op de ranglijst. Dat er een moeilijke klus voor de boeg staat moge duidelijk zijn: de Eindhovenaren verloren zowel in de Eredivisie als in Europees opzicht geen enkele keer en mogen zich hierdoor samen met koploper FC Twente een ongeslagen status aanmeten.

 

Drie punten pakken tegen de voormalige kampioen van de Eredivisie wordt dus een hele lastige kluif. Toch hebben de mannen van Dwight wel weer eens zin om lekker te knagen: al vier wedstrijden moeten onze helden wachten op de volle drie punten. De afgelopen weken werd het publiek in de Goffert niet echt getrakteerd op een mooi schouwspel. De slechte reeks begon vijf weken geleden met een nederlaag tegen Heracles Almelo, en eindigde het afgelopen weekend met een gelijkspelletje tegen ADO Den Haag. Het waren vooral de Hagenaren die de grote kansen misten en hiermee NEC nog een puntje gunden. Het enige hoogtepunt van de wedstrijd was het doelpunt van onze superster John Goossens, die met een fraaie bevlieging openlijk solliciteerde naar de Puskás-prijs.

 

De afgelopen drie seizoenen bleken onze toppers echter een sta-in-de-weg voor de Boeren uit Eindhoven. De laatste overwinning van de rood-witten uit Eindhoven dateert alweer uit het jaar 2007, waarin het in eigen huis met een handjevol doelpunten won. De herkansing in Nijmegen eindigde in een brilstand, waardoor interim-trainer Sef Vergoossen het kampioensfeestje nog even uit moest stellen. Ook vorig seizoen kon de 21-voudige landskampioen niet zegevieren tegen de nummer één van Gelderland. Nadat ze in de Goffert afdropen door een doelpunt van 'Mister NEC' Peter Wisgerhof, wisten ze ook in eigen huis niet te winnen. The Red White Army, zoals ze zichzelf noemen, bracht in eigen huis de veldslag niet tot een goed einde. Tim Janssen gaf de doodsteek door in de laatste minuut de trekker over te halen en het doel te vinden. Brulaap Danko Lazovic en Edison Méndez konden hun handjes niet thuishouden en moesten van leidsman Liesveld, die zondag wederom fluit, wat vroeger gaan douchen.

 

Het team van Wijchenaar Fred Rutten, die op een steenworp afstand van de Goffert is geboren, kent welgeteld twee spelers die hun brood hebben verdiend in de oudste stad van Nederland.  De eerste is reservedoelman Bas Roorda. In vier seizoenen NEC mocht Bassie 127 keer het doel verdedigen in Nijmegen. Nu moet hij genoegen nemen met een rol als derde keeper achter stuntelaar Andreas Isaksson en ‘El Vlamengo’ (vanwege zijn slanke postuur) Cássio Ramos. De tweede speler is Leidenaar Mike Zonneveld. ‘Iron Mike’ scoorde in 94 wedstrijden acht keer. Dit seizoen zullen we hem bij de lampjes niet tegenkomen: hij is verhuurd aan FC Groningen, waar hij NEC volgende maand alsnog kan ontmoeten.

 

Aan onze kant hebben we weer ‘Mighty Dwighty’. De Canadees nam afgelopen jaar afscheid in Eindhoven waar hij werkzaam was als assistent-coach en na het vertrek van Huub ("Saidi niet transfervrij? Ich habe es nicht gewusst") Stevens zelfs als hoofdcoach. Ook Ossenaar Rens van Eijden heeft onder contract gestaan in de lichtstad. Hoewel de verdediger geen enkel Eredivisieduel speelde voor de PSV'ers, beleefde hij er wel zijn mooiste moment uit zijn carrière tot dusverre: zijn debuut in de kwartfinale van de Champions League tegen Liverpool.


Wie bij Unibet inzet op NEC Nijmegen krijgt zijn inleg x 5,90. Wanneer het een gelijkspel wordt krijg je 3,65 x je inleg terug en als PSV wint krijg je x 1,55 terug. Dat gaat Unibet heel veel geld kosten zondag!

Voor het duel van zondag zijn nog wel vier vraagtekens in de selectie van onze trots. Gabor Babos ging woensdag door zijn rug. Rein Baart is zijn eventuele vervanger. Björn Vleminckx verstapte zich vrijdag op de training. Ook Erton Fejzullahu (enkel) en Niels Wellenberg (spier) zijn twijfelgevallen. Als Fejzullahu niet mee kan doen, schuift Worm naar de voorhoede.

Vermoedelijke opstelling: Babos (Baart); Wellenberg (Burgzorg), Van Eijden, Zomer, El-Akchaoui; Worm, Radomski, Davids; Fejzullahu (Kivuvu), Vleminckx (Ten Voorde), Goossens.


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

23-10-2009 14:34 door
komop jongens gewoon weer lekker knalle, er valt echt wel iets te halen! word niet makkelijk oke maar komop er moet gewoon strijdlust worden getoond op het veld!
en ik wil best ricky ten voorde een keer zien spele, ben benieuwd hoe hij zich red bij zijn eredivisie debuutThumbs up Mr. Green
23-10-2009 15:07 door
dat zullen zware 90 minuten worden maar zie de bui al hangen hoop het natuurlijk niet we zullen zien Sjaal
23-10-2009 15:17 door
Saidi???
23-10-2009 15:35 door
nec Wint 2-1 zomer worm
23-10-2009 15:42 door
Gehoord in Rotterdam: Danko in een massagraf!!! Danko in een massagraf!!! Danko in een massagraf!!!
23-10-2009 16:16 door
vraagje aan Utrechtnec ; humor .....?
Sjaal
23-10-2009 18:10 door
In het ergste doen Babos, Vleminckx, Fejzulahhu en Wellenberg niet mee. Dan staat er al helemaal niks meer voorin ( Vleminckx en fejzulahhu). Dan wordt het toch een opstelling waar je vraagtekens bij kan zetten. Zo zou het er dat uit moeten zien: Baart, Burgzorg, Zomer, Van Eijdeen, El Akchaoui, Kivuvu, Radomski, Davids, Worm, Ten Voorde en Goossens. ( Op nectoday staat als fejzulahhu uitvalt dat worm dan op rechbtsbuiten komt en kivuvu rechtshalf) Ik zou dan toch voor el kabir kiezen. En haal alsjeblieft Saidi terug, het is nu allemaal achter de rug zand erover. We hebben die jongen voorin hard nodig.
23-10-2009 18:59 door
Laten we ons niet verlagen tot het nivootje utrechtnec aub en dankuwel...........Kotsen The finger
23-10-2009 20:43 door
We winnen aanstaande zondag gewoon van die Lampjes in de Goffert.
Als we 90 minuten lang strijdt leveren en ook durven te voetballen(!) dan zie ik de 3 punten gewoon in Nijmegen blijven.

Forza ENiESEE! Let op
23-10-2009 23:22 door
Heren, dames excuses voor mijn nog al domme en ondoordachte post! The finger voor mezelf! Come Nec Sjaal
23-10-2009 23:23 door
Come on NEC moet het natuurlijk zijn!
24-10-2009 10:21 door
@ Ricknecthebest: El-Kabir is geschorst!
24-10-2009 10:21 door
ik heb er een goed gevoel bij, Forza NEC!
24-10-2009 11:04 door
Oke sanne. Het is geen voorhoede meer, worm is een mid mid geen rechtsbuiten. Goossens is officieel links mid. En ja ten voorde oke das de enigste spits maar nog niet rijp genoeg voor dit niveau.
24-10-2009 11:56 door
bjorn vleminckx was gisteravond op de belg te zien toen hij bij zijn oude club was,hij was positief, dus zal ook wel spelen
25-10-2009 17:41 door
wat een afgang zeg. 0 % inzet geen enkele strijdlust gezien! en die erton kan egt niet voetballen!Let op
Huilend
25-10-2009 18:13 door
Wat een wedstryd vandaag zeg echt schandalig
Hoop dat t gerucht rond M.B waar is en dat die de voorhoede van AZ koopt ook al zou alleen Lens komen ben ik tevreden.
Laat in de winterstop ook Tshibamba maar terugkomen.
En v.d Eijden snel verkopen. Burgzorg, Davids en Vlemincx vond ik vandaag nog een van de betere vandaag
Zie het somber in zo voor N.E.C moet echt versterking by denk dat je voorin toch beter saidi kan hebben als die fejzulahu ook al zie ik saidi ook liever niet voor N.E.C spelen !

"NEC ooit 400 toeschouwers in de Goffert had voor een competitiewedstrijd?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen