Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 67
NEC - FC Utrecht in evenwicht 1-1
woe. 30 september 2009 

NEC heeft woensdagavond thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De Nijmegenaren blijven hierdoor tiende in de eredivisie.

In de eerste helft domineerden de bezoekers. Het duurde ruim een halfuur voordat ze dat in een doelpunt uitdrukten. Jacob Lensky scoorde. Doelman Gabor Babos liet de bal door de vingers glippen na balverlies van Radomski.

Na rust liet FC Utrecht minder zien. NEC stelde er opportunistisch spel tegenover. Erton Fejzullahu, tot dan vrijwel onzichtbaar, maakte in de 66e minuut de gelijkmaker. Hij verschalkte keeper Michel Vorm met een fraai schot dat van richting werd veranderd. De Zweed was ook nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn inzet ging tegen de paal. In de rebound redde Vorm.

Klik hier voor de statistieken van NEC - FC Utrecht.
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

30-09-2009 22:59 door
eerste helft matig 2de helft zeker wel goed gespeeld. Nu zaterdag punten pakken in tilburgSjaal
30-09-2009 23:57 door
Ik wordt echt schijt ziek van een aantal spelers. El-ak heeft 2x een pass gegeven die wel is aangekomen en Wellenberg had beter een FC Utrecht shirte aantrekken want die heeft alle ballen staan inleveren. Zelfs inspelen over 3 meter kon hij niet. Daarnaast lijkt het allemaal heel wat omdat NEC de 2e helft lange ballen ging spelen maar het spel sloeg werkelijk helemaal nergens op. Basis regels als de bal rechts opvangen en op links openen snappen de jongens nog niet eens. De bal wordt gewoon tot 3x toe de drukte ingespeeld en er worden spelers ingespeeld die tussen 2 tegenstanders in staan. Natuurlijk blij met een punt maar totaal niet met het spel. Jan van Hals gaf het goed aan......Het is dat Utrecht de 2e helft NEC niets meer in de weg legde om zo te gaan voetballen.
01-10-2009 07:45 door
zelfs als we hard werken en oppertunisties gaan spelen (zoals we pas de tweede helft speelden) zie je dat we simpelweg kwaliteit te kort komen.
01-10-2009 07:58 door
was gewoon weer zwaar kut gister !!! tweede helft was echt niet goed !! veel te weinig beweging !! jongens staan gewoon stil als ze de bal niet hebben !! Het enige positieve wat er gister rondging was dat boekhoorn ideeen heeft met nec !! Het is een gerucht en ik heb geen betrouwbare bron maar heb vernomen dat boekhoorn de club wil kopen als swart en aalbers het veld ruimen !! heb het niet van 1 maar van meerdere personen gehoord die inside veel van de club weten !!! Klappen
01-10-2009 07:58 door
Je hebt helemaal gelijk St_Stevenstoren, je haalt de woorden uit m'n mond.
Aanvallend al sinds de oprichting van de club in 1900, komen we voorin gewoon stootkracht en kwaliteit te kort, met name op de flanken.
Het is pompen of verzuipen dit seizoen, we mogen blij zijn als we rond de 12e plaats eindigen dit seizoen met dit team, zonder Schöne en Sibum is het een heel ander, vooral slechter team.
01-10-2009 08:03 door
Wat was Radomski vandaag goed, die jongen heb je echt gemist tegen Heracles. Zorgt voor rust, goed voetbal en hij zoekt veel sneller de spitsen. Voor mij Man of the match ; Arek Radomski
01-10-2009 09:15 door
@Radomski Als er nu een speler uit vorm was en slecht speelde was het Sibum wel de gehele 2 seizoendhelft. Geen pass over zelfs 10 meter kwam aan. Schone was ook verre van goed dit seizoen en speelde vrij anoniem en kon zijn stempel nog niet op de ploeg drukken. Het is een geluk dat Radomski is gebleven omdat Dwight het in hem zag zitten. Aalbers had ook hem het liefst van de hand gedaan.

1e helft was niet best maar wel al meer stijd dan tegen Heracles/ 2e helft speelde n.e.c. gewoon prima. Verder eindelijk eens niet steeds de hoge bal heel goed!!

El Kabir speelde een dram 1 helft maar de 2e helft durfde hij eindelijk eens de actie te maken.
Erton gehele wedstrijd een dram en onzichtbaar op de goal na. Kivuvu goed maar die jongen moet leren om een goede voorzet te geven. Verdediging prima op de corners na en Ramdomski was voor mij m.o.t.m. Vlem was zeer fel en speelde een puikte pot.

In de winsterstop Lens halen dat scheelt een slok op een borrel.
Voorhoede Lens Vlem Saidi is subtopwaardig
01-10-2009 09:43 door
@ investeren: Heb jij echt naar de wedstrijd gekeken? Ik kan gewoon niet geloven wat jij schrijft....alles van wat jij zegt is het tegendeel waar.

De verdediging stond goed......, Zomer was persoonlijk weer eens betrokken bij 2 persoonlijke fouten waardoor Utrecht alleen op Babos door kon...het is dat Utrecht dit slecht uitspeelde waardoor dit zonder gevolgen bleef. Wellenberg heeft niet 1 bal bij een medespeler gekregen. Alles wat die jongen inspeelde kwam bij een Utrecht speler terecht. El-ak stond weer eens alle vrijetrappen en corners op te eisen maar niet 1 kwam aan of was gevaarlijk. Onze zweed was voor het eerst een keer betrokken bij een aantal kleine kansen heeft daarmee 1 van zijn beste wedstrijden bij NEC gespeeld. 2e helft goed voetbal?? Geen lange ballen? Dan kan ik je al helemaal niet meer serieus nemen......, El-ak schoot alles naar voren en zomer en van der Eijden gingen hem nog eens na doen. Inderdaad Vlemminx was lekker bezig maar dat doet hij elke wedstrijd aan hem ligt het ook zeker niet. Radomski speelde inderdaad een goede wedstrijd en zorgde nog enigsinds voor rust.... Voor de rest begreep van het hele spel concept geen ene reet.....dat kon ook niet want er klopte ook geen ene reet van. Basis regels zoals eerder beschreven....weten ze gewoon niet. NEC is maar wat aan het doen en probeerd door lange ballen gelukkige goals te scoren. Er gaat niet 1 aanval volgens het boekje. Het is gewoon schandalig als je ziet hoe Davids in minuut 1 een bal even over breed over de as wil openen en hem gewoon bij een Utrecht speler in de voeten legt....... in de E-tjes wordt je kop door de trainer er al afgehakt als je zo'n bal durft te spelen.
01-10-2009 10:02 door
Weet je waar ik me aan heb lopen ergeren... Aan het NEC-publiek.

Man, we zijn misschien geen zangtalentjes, maar een beetje aanmoedigen mag ook wel. De eerste helft zat er bij NEC veel onzekerheid in de ploeg, vergeet niet hoe gehandicapt het middenveld is zonder Schone en Sibum, dan doet het wel goed voor de ploeg als de supporters van zich laten horen. En kom nu niet aan met Heracles was kut, dat hebben we ze laten weten, nu is weer een nieuwe rond, nieuwe kansen.

Als Utrecht vrolijk begint te zingen na een kwartier dat NEC een liedje mag gaan zingen en Vleminxc probeert de mensen wakker te maken tot 2-3 maal toe, dan is het toch wel erg triest gesteld met de beleving op de tribunes. Hoe kun je een plaats achter de goal kiezen en niets van he laten horen. Jammer, zeker voor een volksclub als NEC. Dan verwacht je toch meer. Ik vond het gisteren echt voor schut de eerste helft. En dan durven ze iets te zeggen over de supporters die zo lamlendig waren bij Eindhoven. Gisteren met ruim 12.000 man hetzelfde verhaal.
01-10-2009 10:08 door
de instelling was in ieder geval beter over de gehele wedstrijd genomen,veel beter.
voetballend en voor de nodige evenwicht is radomski inderdaad een must voor nec.

maar voetballend was het niet best,al was het voetballend beter dan tegen heracles.
el kabir is op dit moment ontzettend blind,en geen basisspeler waardig,net zo goed als erton,die veels te lief speelt.
er is geen beweging zonder bal,en men weet niet voordat men de bal heeft waar ze hem kwijt kunnen of om een aanval in hoog tempo op die manier op te zetten.
dat kon je heel goed zien bij kivuvu en davids,el ak heeft daar altijd al last van,moet je maar opletten,als hij de bal krijgt moet hij nog gaan zoeken wat hij ermee gaat doen,helemaal geen automatisme,dat de ploeg zo beweegt dat men weet waar je de bal kwijt kan om een aanval op te zetten en kansen te creeren.

ik hoop dat saidi begin november weer deel gaat uitmaken van deze selectie,want hij is toch wel voor 100% beter dan el kabir,en erton mist gewoon zelfvertrouwen en is veels te lief in de duels,mist stootkracht.

in principe was het systeem van een op een tegen een ploeg dat 4-4-2 speelde goed met radomski als de vrije man daarvoor.
01-10-2009 10:48 door
@ commentator, je hebt helemaal gelijk. Op radomski na gaat heel NEC pas kijken waar de bal heen moet als ze de bal al in de voeten hebben. 2 stappen vooruit denken lukt ze niet. Dat het nu beter was dan Heracles zegt me helemaal niets want zoals ze toen speelde gaan ze tegen elke amateurclub onderuit.

En tja het publiek stond niet op de banken......Piet vond je dat echt raar na die wanvertoning tegen Heracles waarbij onze spelers die tonnen verdienen per jaar ook nog eens voor de camera durven te vertellen dat ze niet echt bij de les waren en dat ze scherpte miste.......In mijn ogen echt ongeloofelijk....Ik kan me er zo over opwinden dat spelers durven te zeggen dat ze niet helemaal scherp waren.....verdomme ze moeten 1,5 uur per week even hun best doen en scherp zijn en zelfs dat lukt niet....ik zou zeggen grote teen afhakken en lekker een gewone baan zoeken zoals wij ook hebben...... stelletje verwende kuttekoppen zijn het. En daar moet ik dan ook nog mijn longen voor uit het lijf schreeuwen omdat ze zich anders een beetje onprettig voelen...... Als zij presteren dan volgt het publiek vanzelf. En ja het kan een keer tegen zitten en dan ben je er ook als supporter om ze over een dood punt heen te helpen maar met zo'n wanprestatie als Heracles beginnen ze bij mij weer gewoon op 0. Niet goed voetballen kan altijd maar zo weinig inzet als tegen Heracles vergeet ik echt niet snel. En tegen Utrecht was de instelling goed maar kan ik me dood ergen als ik zie dat profs een bal over 3 meter niet bij elkaar in de voeten weten te krijgen en dat ik spelers breedte passes zie geven die echt niet meer kunnen op dit niveau. Dan denk ik hoelang moet je rondlopen in het profvoetbal voordat je dit soort dingen gaat afleren.....
01-10-2009 11:21 door
lekkere wedstrijd was dat he we speelde lekkerSjaal
alleen die *** Utrechter`s scoorde ***Frusty
01-10-2009 11:22 door
@Hilversum

Ik zit niet op de tribune om mijn gelijk te halen tov. de spelers, ik zit daar omdat NEC mijn club is en dat ik wil dat ze winnen en dat ik het gevoel heb dat ik dat de spelers elke keer weer wil weten weten en die beleving mis ik echt. Het is altijd zo gemakkelijk om alleen naar de spelers te wijzen. Dat gebeurt genoeg en ook terecht tegen Heracles. Maar gisteren vond ik het echt superkut en voor schut wat we lieten zien als NEC-publiek. Als Utrecht zingt dat we Jodenpubliek zijn, hebben ze nog een punt ook op dat moment. Ik schaam me dood. Hoe die spelers het doen heb ik niet direct in de hand, maar we kunnen in ieder geval trots zijn op onze hartstochtelijke achterban als we van ons laten horen.
En ook als NEC kut voetbalt kun je dat laten horen (op een (semi)positieve manier) ipv, als een stelltje halftamme op de tribune te gaan zitten. Als ik in de bioscoop zit zie ik meer beleving.
Als ik na een dag werken op de tribune zit, is wel het laatste waar ik op zit te wachten om weer gebaasd te worden 'zitten' of raar aan gekeken te worden als ik iets roep. Om te huilen gisteren. Niets uitbreiding van het stadion, het is er nooit beter van geworden. Gewoon weer die sintelbaan terugbouwen en een halfvolle hazenkamp. Destijds heb ik veel meer plezier gehad.

Overigens wel leuk spandoekje voor Worm wat ik op TV zag.
01-10-2009 16:25 door
Utrecht viel tegen, met name Mertens en ik denk dat we daar heel blij mee mogen zijn.
De kansen voor utrecht werden zoals altijd door simpele fouten door NEC ingeleid. Bij rust was 0-3 niet ondenkbeeldig geweest. Zelf heeft utrecht niets gecreëerd. Helaas, NEC ook niet. Echt helemaal niets dat leek op een weldoordachte aanval. Gelukkig was de beleving er nu wel, maar waar is het Mario Been voetbal gebleven??? Totaal verdwenen.
Vanaf nu hoeft Wellenberg er van mij echt niet meer in. Wat is deze man hopeloos. Groot pluspunt dat hij gisteren eens niet de gele kaart kreeg.
Ik blijf het zeggen: meteen stoppen met 2 spelers aan de buitenkanten die dat toch niet kunnen. Kabir of Erton rond Vlem laten spelen, Goossens erbij in een soort Bobson-rol en dan heb je een systeem waar de aanvallers die je hebt beter mee uit de voeten kunnen dan nu. Want dit werkt echt niet.
01-10-2009 16:47 door
als de selectie compleet is,kun je heel wat bereiken,otten dan achterin,sibum op het middenveld,saidi voorin erbij,dan heb je ook een goede bank.

wellenberg is degelijk en nuttig kan hij zijn,maar ik vond hem de laatste 10 minuten hopeloos spelen qua inpassen,maar als hij in goeie doen is,dan is voor ons een nuttige voetballer,verdedigend z n mannetje staat,rustig is aan de bal en het overzicht wel bewaard,soms heeft hij inderdaad slordige momenten en pakt te snel de gele kaart.

Tegen willem2 dezelde basiself en met dezelfde intentie voetballen,dan pakken we daar onze tweede uitoverwinning,en herstellen we het enorm aantal puntenverlies,dan kom je op 9-12...dan nog niet in balans,want dan nog 15 verliespunten,maar ja je krijgt dan ado thuis,dan kun je weer in evenwicht komen.
01-10-2009 18:56 door
sfeer was 2e helft gewoon prima simel zat en mensen die n.e.c. de 2 helft niet goed vonden voetballen nodig ik uit de 2e helft nog eens na te kijken want met vlagen werd Utrecht weggespeeld. Het was dat n.e.c. niet scherp was. En niet met hoge ballen nee juist met verzorgd spel. Nee ik was ook zeer kritisch na afloop van de wedstrijd tegen Heracles maar gisteren was de 2e helft gewoon meer dan prima.
Voor sommige supporters hier is ook het ook nooit goed.

"Het voor NEC altijd alles of niets is in nacompetities?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen