Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 59
NEC - Beerschot afgelast wegens rellen + FOTO'S
zat. 18 juli 2009 

Het oefenduel tussen NEC en Germinal Beerschot is afgelast na rellen die veroorzaakt werden door "supporters" van de Belgische club.

De ellende begon al buiten het sportpark van De Treffers, waar het oefenduel zou worden gespeeld. Met name honderden Belgische fans zorgden voor een opgefokte sfeer.

Een kwartier voor aanvang van het duel ging het rond en op het veld van de hoofdklasser echt mis. "Zo'n 70 tot 80 fans van Germinal Beerschot kregen eerst onderling ruzie", verklaart manager operations Jan Bluyssen van NEC.

Volgens een Trouwe Hond zou Baart z'n kindje geraakt zijn door een voorwerp, waarschijnlijk een stoeltje. Toen Baart daar wat van zei werd hij vervolgens belaagd door de Belgen. Vleminckx zou de boel hebben willen sussen en kreeg daarna ook klappen van z'n landgenoten.

Daarna sloeg de vlam in de pan en waren vechtende fans overal bezig. Ook NEC-spelers werden aangevallen, alsmede Broer van den Boom (de fotograaf).  "Het escaleerde en ze kwamen het veld op, waarbij ze zelfs onze spelers belaagden. Toen konden we helaas niks anders doen dan overgaan tot afgelasting, want zeker op dit complex was de situatie moeilijk nog in de hand te houden."
aldus Bluyssen. 

NEC had al extra maatregelen genomen. "In plaats van de gebruikelijke vier stewards hadden we er veertig ingezet. Onze supporters gedroegen zich prima, dat wil ik wel even benadrukken." Het duurde zeker nog een kwartier voor de orde enigzins hersteld was. 

Volgens geruchten zouden de Belgische supporters zo massaal zijn afgereisd omdat ze met fans van FC Groningen hadden afgesproken. Tevens zou het oefenduel tegen KV Mechelen, volgende week zaterdag, erg onzeker zijn geworden door deze escalatie.

Met het dochtertje van Baart gaat het naar omstandigheden goed. Baart kon na afloop in ieder geval alweer een beetje lachen om de situatie. Rondom het sportpark van De Treffers is echter sprake van een aardige puinhoop. Veel wagens zijn beschadigd en hebben ingeslagen ruiten.
Foto's: Broer van den Boom (voordat hij geslagen werd)
 
 Reacties op dit bericht:

Op dit bericht kun je geen reactie plaatsen.
"NEC niet de enige Rood-Groen-Zwarte Arbeidersclub is in Nederland?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen