Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 84
Vooruitblik NAC - NEC
don. 17 april 2008 

De laatste speelronde wat betreft de competitie staat komende zondag op het programma. NEC kan zich dan definitief plaatsen voor de uefa-cup play-offs. Tijdens het laatste duel is NAC in Breda de tegenstander waartegen minimaal een puntje gehaald moet worden. De bespelers van het Rat Verlegh stadion zijn al zeker van een plaats bij de eerste vijf, mogelijk worden zij nog tweede.

Kijkend naar de voorgaande drie Brabantse edities dan zien we dat NEC twee maal wist te winnen en we eenmaal met lege handen vertrokken. Een voorspelling maken is niet eenvoudig. Wat wel zeker is, is dat beide clubs dit kalenderjaar sterk bezig zijn. NAC heeft slechts 10 verliespunten tegenover 12 voor NEC in 2008. De twee zijn daarmee koploper van het kalenderjaar, PSV en Ajax volgen met 15, aldus Voetbal International deze week.


14-10-2006 NAC - NEC 0-2
08-04-2006 NAC - NEC 2-1
19-03-2005 NAC - NEC 1-2

meer statistieken

Gehavende teams aan beide kanten
Aan Bredase zijde geen speler die voorheen in een mooier clubtenue acteerde. Aan onze zijde speelden Bobson en Babos in het verleden voor NAC. Zij zullen zondag gewoon aan de aftrap staan. Laatstgenoemde ziet dan ineens een hele andere verdediging voor zich. Aanvoerder Wisgerhof en Muslu zijn geschorst en Olsson zit in de lappenmand. Hun plek zal hoogstwaarschijnlijk ingenomen worden door Pothuizen en Drost.

Ook het uitzicht dat Bobson heeft is gewijzigd. NAC heeft namelijk ook last van blessures en schorsingen. Aanvoerder Penders is geschorst, terwijl basisspelers Lurling, Stam en Molhoek lichte kwetsuren hebben waardoor ze waarschijnlijk worden gespaard voor de play offs. Door blessures van Zoetebier en Ten Rouwelaar gaat derde doelman Jansen zondag waarschijnlijk zijn debuut in het betaalde voetbal maken. Zouden dit de juiste ingredienten zijn voor een doelpuntrijk gelijkspel? Anyway, Brabantse nachten zijn lang, en niet alleen in Eindhoven, maar laten we hopen dat het feestje dat NAC gaat vieren vanwege de derde plaats niet met een overwinning van de gastheer opgefleurd gaat worden!


Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Saidi Ntibazonkiza (knieblessure)
Jonas Olsson (spierblessure)

Geschorst
Peter Wisgerhof
Muslu Nalbantoglu

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani Fernandez, Pothuizen, Drost, El Akchaoui, 
Sibum, Holman, Vadocz,
Bobson, Van Beukering, Lens. Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 28 7 12 9 31 38
Uit 27 7 9 11 28 35
Totaal 55 14 21 20 59 73


Sunweb en Jiba vakanties, maar nog effe niet !!


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

18-04-2008 21:25 door
groningen leeggekocht door ajax....wc rollen op het veld
nec leeggekocht door fc twente....volgend seizoen weten we dus wat ons te doen staat ;)
Petski
20-04-2008 10:17 door
Ik ben benieuwd zeg, ik ga helaas niet kijken ik wilde wel maar het is er niet van gekomen! Succes jongens!

"Onze stadionklok uit Amsterdam komt?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen