Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Aan het lijntje: Leslie Driessen
vrij. 11 maart 2011 

Leslie Driessen is 41 jaar geleden geboren in Nijmegen en is bijna zijn hele leven woonachtig in Wijchen. Tijdens de thuiswedstrijden kun je hem vinden achter het doel, op vak X, een prima plek. "Enige nadeel is dat je de diepte mist", aldus Leslie.

Leslie was 8 jaar oud toen hij met zijn ome Wim mee naar NEC mocht. Na een sinas, een zakje chips en voor ome Wim een paar jenevertjes in de oude Eendracht, kwam hij voor het eerst de oude Goffert binnen, waar toen de fanfare klonk. NEC speelde voor 20.000 man tegen FC Twente en verloor kansloos met 0-3. Zijn debuut was daar.

De huidige wedstrijden van NEC bezoekt Leslie met een groep vrienden. Bij thuiswedstrijden krijgt hij 3 dagen voor de wedstrijd een sms van vriend Berry Kluitmans, met de mededeling in welk café ze zich een paar uur voor de wedstrijd moeten melden. Na een paar biertjes fietsen ze vijf minuten voor de wedstrijd richting Goffert. Na de wedstrijd nog effe de nababbel in de Eendracht en dan weer met het fietsje terug naar Wijchen. Een perfect uitje voor Leslie.

Zijn beginperiode heeft de meeste indruk op hem gemaakt. Leslie: "Als je jong bent dan is alles nieuw natuurlijk en beleef je het intenser. De laatste wedstrijd in de nacompetitie van het seizoen 1984-85 speelde NEC uit op de Vijverberg tegen de Graafschap en promoveerde daar. Was geweldig. Iedereen na de wedstrijd het veld op en alle NEC spelers werden ‘gestript’. Kwam je thuis met een sok van Danny Hoekman."

Het behalen van de bekerfinale en Europees voetbal in 1983 was ook een hele belevenis voor Leslie. "NEC speelde de return van de halve finale thuis tegen Haarlem nadat we uit 2-2 hadden gespeeld. Het bleef in Nijmegen 0-0 (er golden toen andere regels in het bekertoernooi) en we wonnen met strafschoppen. Vervolgens verloren we de finale van Ajax, maar doordat zij kampioen werden mochten wij als eerstedivisionist Europacup 2 spelen, met als gevolg de legendarische wedstrijd tegen Barcelona."
Maar zoals voor iedere supporter waren de Europese wedstrijden in 2008 natuurlijk ook geweldig, met vooraf de nacompetitie waarin NEC iedereen van de mat speelde. "We leefden in een NEC-roes die maanden." De uitwedstrijden naar Boekarest en Zagreb waren voor Leslie dan ook legendarisch.


Rechts: Leslie Driessen

Dieptepunt in zijn NEC-tijd is het overlijden van zijn goede vriend en eveneens fanatiek NEC-supporter Hardy Overkamp. "We willen steeds meer natuurlijk. Goed voetbal, bij de eerste vijf tot acht eindigen en Europees voetbal halen. Maar je moet wel realistisch blijven. Ik ben blij dat we een onbezorgde middenmotor zijn dit jaar en geen "degradatiestress" hebben. Dat is in het verleden wel anders geweest toen NEC van Eerste naar Eredivisie pendelde. Degraderen is erg vervelend maar niks vergeleken bij de lege stoel die Hardy achterliet na zijn overlijden."

Er zijn ook zaken die hij graag veranderd zou zien bij NEC; "zo ging er de laatste jaren meer geld uit dan dat er binnenkwam, wat bijna het einde betekende. Directie speculeerde op transfergeld dat binnen zou moeten komen en speelde dus min of meer met vuur. Bijna met desastreuze gevolgen, dus een strak financieel beleid is noodzaak. Over het algemeen gaat het sportief hartstikke goed de laatste 10 jaar en heeft de club ook op andere vlakken flinke stappen vooruit gezet. Het imago is goed en de jeugd ‘loopt’ warm voor NEC. Tegenwoordig zie je pubers met sjaaltjes van NEC lopen. Dat was vroeger ondenkbaar, werd je uitgelachen als je voor NEC was. Ik hoop uiteraard dat na uitbreiding van het stadion er financieel wat meer mogelijk is en zo wellicht nog een ‘sprongetje’ gemaakt kan worden."

Er zijn momenteel twee spelers die indruk maken op Leslie. "Dat zijn Lasse Schöne en Nicki Zimling. Die eerste omdat hij voor mij de meester van de kleine ruimte is. Speel of gooi hem maar een bal aan met twee tegenstanders in de rug en hij komt er bijna altijd uit. Alles gaat puur op techniek bij hem." Nicki Zimling vindt hij een speler die met name voor het elftal enorm belangrijk is. "Hij gaat voorop in de strijd en zal niet snel verzaken. Ook in balbezit sterk en pikt af en toe zijn doelpuntje mee. Mede door de aanwezigheid van deze twee spelers kunnen we dit jaar meer vooruit spelen, wat ook ten goede komt aan Vleminkx."

Het aantrekken van nieuwe spelers lijkt lastig volgens Leslie. "Je kunt wel namen roepen maar je weet niet hoe contracten van potentiële aanwinsten in elkaar zitten en wat er financieel mogelijk is op dit moment bij NEC. Net als de meeste andere clubs moet NEC de tering naar de nering zetten met een smalle beurs, dus moet je creatief zijn door goed en slim te scouten en te investeren in de jeugd. Dat lijkt ook dit jaar aardig te lukken als je bijvoorbeeld kijkt naar de beide backs Nathaniel Will en Remy Amieux, die zich goed ontwikkelen en aanwinsten blijken te zijn. Al blijven we natuurlijk wel hopen dat de welgestelde vrienden van NEC af en toe de poeplap trekken om bijvoorbeeld een veelscorende Belg aan te trekken!"

Over de sfeer in het stadion heeft Leslie een duidelijke mening: "Je kunt vaak een speld horen vallen de laatste tijd, zelfs de wedstrijd tegen Vitesse was mat, qua sfeer. Jammer, want je beleeft een wedstrijd toch net even iets anders als er een lekker sfeertje heerst. Maar NEC is daar geen uitzondering in, er zijn al diverse clubs die sfeervakken gecreëerd hebben en dat is niet voor niets natuurlijk. Wellicht dat een dergelijk sfeervak een impuls gaat geven aan de rest van het stadion. Laten we het hopen, maar ook eerst zien of het lukt. Overigens wel mijn complimenten aan de jongens van Legio Noviomagum, die onder andere prachtige spandoeken maken."


Links: Leslie Driessen

Als gevraagd wordt naar zijn mening over trainer Wiljan Vloet antwoordt hij: "De buitenwacht oordeelt meestal aan de hand van resultaten. Enigszins begrijpelijk ook wel, maar de kwaliteit van de trainer heeft met meer zaken te maken dan alleen resultaat. Ik ben van mening dat als je een oordeel wilt geven over de kwaliteit van een trainer, je informatie moet hebben over inhoudelijke zaken, die wij doorgaans niet hebben. Als je objectief een mening wilt geven dan moet je op de hoogte zijn over hoe hij traint, over hoe hij met zijn spelers omgaat, of hoe bijvoorbeeld zijn wedstrijdbesprekingen zijn. Ik vind het belangrijk dat een trainer een sterke persoonlijkheid is die goed overkomt in de media en zo de club en zichzelf goed vertegenwoordigt. De rust die momenteel in de selectie heerst zegt ook wel wat. In dat opzicht vind ik dat Vloet het goed doet."

Sibum, Davids of samen in het veld?
Sibum

Eredivisie Live of klassiek 19.00 Studio Sport?
Studio sport

Oude Goffert of “Nieuwe Goffert”?
Nieuwe Goffert

Jack de Gier of Bjorn Vleminckx?
Jack de Gier

Voetbalwet
"De voetbalwet is er denk ik ook omdat problemen met supporters steeds meer buiten het voetbal om gebeuren, zoals in Hoek van Holland. Justitie en andere autoriteiten moeten dan snel kunnen handelen. Maar eerlijk gezegd hou ik me hier niet zo mee bezig."

Watching football is not a crime
"Een prima uitspraak want supporters zijn tegenwoordig ‘ingekapseld’ in treinen, bussen, hek en plexiglas. Het wordt door het invoeren van allerlei regeltjes en de buscombi natuurlijk enorm ontmoedigd uitwedstrijden te bezoeken. Jammer voor hen die er een gezellig uitje van willen maken."

Verkoop Vleminckx
"Als er een goede club komt voor Vleminckx mag hij verkocht worden. Als NEC een financiële klapper kan maken moet de club dat zeker doen. Ik denk dan ook dat Aalbers en Swart met zijn tweeën voor het faxapparaat hebben gezeten op 31 januari, in de hoop op een mooie aanbieding voor onze Belg."

Studio Voetbal of Voetbal International TV
"Voetbal International TV. Mensen met voetbalinhoudelijke kennis en prachtige persoonlijkheden. Ik heb laatst een soort van lezing van Rene van der Gijp bijgewoond. Ik heb anderhalf uur aan die man zijn lippen gehangen, echt geweldig. Johan Derksen mag vind ik wel wat meer rekening houden met de sentimenten en emoties van mensen met clubliefde. Je kunt niet zomaar roepen dat die en die club maar moeten fuseren omdat ze anders geen bestaansrecht meer hebben. Niet dus, Kijk maar naar Roda en MVV. Die komen allebei weer bovendrijven."

Babos of Cillessen?
Cilissen. Goed van Vloet dat hij hem laat staan want de meeste trainers vallen weer terug op het oude vertrouwde, maar in feite kan hij ook niet meer om Cillessen heen. Had je een plek of 4 lager gestaan dan was het beter geweest om met Babos te spelen vanwege zijn ervaring. Prachtig om te zie dat er weer een jongen uit de regio in het elftal staat natuurlijk."

Benefietwedstrijd Hardy Overkamp
Leslie wilt graag nog zelf een onderwerp aansnijden: "Op zaterdag 2 april spelen wij met Woezik 3 een benefietwedstrijd tegen de oud profs van NEC. De wedstrijd zal in het teken staan ter nagedachtenis aan Hardy Overkamp. Het ingezamelde geld zal gedoneerd worden aan het Nijmeegs offensief tegen kanker (NOTK). Dus komt allen en doneer wat euro’s in de melkbussen aldaar! Alvast bedankt en hopelijk tot ziens."

Robert


 
 Reacties op dit bericht:

Op dit bericht kun je geen reactie plaatsen.
"NEC ooit 400 toeschouwers in de Goffert had voor een competitiewedstrijd?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen