Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 85
Zo zagen wij het: NEC - Vitesse
din. 19 januari 2010 

Als je de statistieken mag geloven, moet het wennen, zo’n overwinning thuis tegen de rivaal. Maar dat doet het niet, het blijft iedere keer weer lekker. Goed was het niet, makkelijk ging het ook niet, maar het Gelderse kampioenschap (na de 2-2 in Arnhem) is weer binnen. Niet onbelangrijk is dat we ook weer drie punten aan het toch wat schamele totaal mogen toevoegen en weer even iets lucht hebben en zelfs de degradatiezone ontstegen zijn.

Het was net als 20 december even afwachten of de wedstrijd wel door kon gaan. Maar anders dan eind vorig jaar zette de nachtelijke sneeuwval nu niet door, waardoor het veld redelijk bespeelbaar was. Dat gold overigens niet voor de velden buiten de Goffert, want de toeschouwers die via het park de Hazenkamp dienden te bereiken, konden dat niet anders doen dan middels een fikse glibberpartij door de blubber. Ook de stoeltjes hadden te lijden van de nattigheid, wat op grote delen van de Hazenkamp er voor zorgde dat men maar 90 minuten bleef staan. En dat is eigenlijk ook de enige juiste manier om de derby te beleven.

De afgelasting van de vorige editie toonde ook nog de nijpende financiële situatie van NEC aan. Er kon namelijk geen nieuw programmaboekje van af en dus werd het exemplaar uitgedeeld dat voor de wedstrijd van 20 december in elkaar was gezet. Op zich niet zo’n probleem, zij het dat het wat slordig is dat de stand niet up to date is en Bas Nijhuis als scheidsrechter vermeld staat. Dat er sindsdien echter ook intern het één en ander veranderd is, bleek op pijnlijke wijze uit de grote foto op de middenpagina’s. Die was namelijk van de trotse El Akchaoui, de man die juist voor deze wedstrijd naar de tribune was verbannen. Een hard lot voor het gevallen icoon en nog steeds een raadsel voor de supporters. Niks ten nadele overigens van zijn vervanger, want na een wat onzeker begin voldeed nieuweling Heubach prima.

Ook Luinge had het programmaboekje gezien en besloot de volle Goffert maar gelijk even te laten zien wie er vandaag werkelijk arbiter was. Nog voordat de derby goed en wel begonnen was, lag de bal al op de stip. Vanaf mijn positie leek het niet zo veel, al bleek later op tv dat de Drent het recht wel degelijk aan zijn zijde had. De onhandige overtreding van Zomer zorgde er voor dat 2010 op de slechts mogelijke manier begonnen was. NEC wankelde, had moeite Vitesse bij te benen en grossierde in gele kaarten. Gelukkig ontbrak het de in een curieus oranje hansopje uitgedoste Arnhemmers aan de moed om door te drukken en de genadeklap uit te delen.

Het gaf NEC de mogelijkheid zich terug te knokken in de wedstrijd en de rollen op het middenveld langzaam om te draaien. Desondanks kwam de gelijkmaker redelijk uit de lucht vallen. Het schot van Saidi, na knappe terugkopbal van Zomer, werd daarom niet minder uibundig gevierd. Na deze goal leek het NEC dat door kon drukken, maar ook onze eigen ploeg nam de voet van het gas. Na een vlotte aanval kreeg Fejzullahu nog een uitstekende kans, maar zijn schot miste kracht, zoals zijn hele optreden verre van overtuigend was overigens. De eerste helft bracht verder weinig anders dan een onbesuisde actie van Velthuizen die bij het uitkomen Vleminckx hard raakte. Ook dit zag er vanaf de tribune slechts ongelukkig uit, maar bleek later wel degelijk een overtreding. Helaas had Luinge het dit keer niet bij het rechte eind.

De tweede helft was nog minder dan de eerste, maar dat was nauwelijks een probleem omdat Zomer al vrij snel zijn fout uit de eerste had goed gemaakt door de voorsprong tegen de touwen te koppen. De assist voor de kopbal kwam van nieuweling Heubach, een doelpunt van Twentse makelij dus. Het grote wachten daarna was op de stormloop van Vitesse, maar die had eigenlijk nooit plaats. Niet dat wij nou tot grote kansen kwamen, al had Sarpong er best eentje mogen maken, maar wat onze rivaal op de mat legde was wel erg erbarmelijk. We mogen ons gelukkig prijzen dat strijd bij onze jongens in de derby nooit een probleem is, want dat is wat de tegenstander in het verloop van de wedstrijd uiteindelijk miste en ons dus de overwinning gaf. Ze moeten er aan de andere kant van de Waal moedeloos van worden. Op voorsprong komen bij de nummer 17, ook nog eens geteisterd door interne problemen, en dan nóg de boot in gaan. Dat legt een solide basis voor een extra zware versie van de meest deprimerende dag van het jaar. Heerlijk!

Pol


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

18-01-2010 14:55 door
Praise
18-01-2010 15:33 door
Heerlijk! Ik heb genoten(van de uitslag)! Bloed zweet en tranen. Qua voetbal niet best, maar dat lijkt ook niet makkelijk op zo'n veld. Ik had Davids ook wat minuten gegund ten koste van Radomski, want die was niet altijd even scherp. Tevens vraag ik me af hoeveel kansen Fejzullahu nog krijgt, want dit was weer een draak van een wedstrijd van zijn kant. Laat Rutje zich daar maar bewijzen. Bas was geweldig!! wat een come back. Nu niet verliezen tegen de lampjes en dan helemaal los tegen Sparta en Willem II. Voor je het weet sta je in het linker rijtje...Sjaal
18-01-2010 15:45 door
ik vond Radomski niet verkeerd spelen.. ik vond Pothuizen en Sibum erg goed spelen.
en op wie ik gister gestemd heb voor motm, Wellenberg, ik vond em een erg sterke pot spelen!!
en Worm.................... zucht...

over zuchten gesproken, gister na de wedstrijd op studio sport nog het commentaar van Bos en Velthuizen gezien??
Bos; 'de gelukkigste heeft gewonnen... weer'
leek mij gewoon overduidelijk verdiend!

Velthuizen; 'hij doet net of ik em raak, maar volgens mij raakte ik hem niet'
'nee, absoluut geen rode kaart, ik beschermde mezelf gewoon'
'hij liep gewoon tegen mijn been op'

nou KNVB, laat maar zien uit wat voor hout jullie gesneden zijn
18-01-2010 16:28 door
Velthuizen's aktie ljkt erg veel op deze schofterige overtreding. Duitsland-Frankrijk 1982.

http://www.youtube.com/watch?v=tGq7VcaHoqo&feature=related
18-01-2010 18:07 door
@ WHUFC NEC
Inderdaad wat een kneus die Bos. 'De gelukkigste heeft gewonnen' En waarom dan ? Hebben hun zoveel kansen gecreeerd ?
En dan zegt die ook nog we verliezen WEER op standaardsituaties. Dan denk ik echt van ; Wat wil je dan ? De standaardsituaties afschaffen? Standaardsituaties is gewoon een onderdeel van het spelletje
18-01-2010 19:15 door
Echt een geweldige overwinning.
Sinds lange tijd was dit weer eens een derby.
Hoogstaand was het zeker niet maar de spanning en de strijd die te zien was, maakte alles goed.
Vieze overtreding van Velthuizen en zeker zijn reactie daarop was schandalig.
Maar goed, in een derby is meer geoorloofd en daarom is een derby ook vele malen leuker.
Goed dat Vitesse in de eredivisie speelt....toch ieder jaar goed voor 4 puntenKlappen
OP naar Eindhoven en daar de lijn doorzetten richting EuropaLol
18-01-2010 21:18 door
@ WHUFC NEC vond juist dat worm in de tijd die die had niet slecht speelde.
en velthuizen mag van mij(liefst door mijzelf) ook ff zo'n trap maar dan in zn gezicht krijgen. vieze stadverrader dat ie isSjaal Sjaal
18-01-2010 21:22 door
De stammenoorlog is weer in ons voordeel beslecht. Vitesse mag van mij naar de J.League.....
Leuk die derbies, maar dan liever zonder kamikaze akties en 9 gele kaarten.......... die konden je straks wel eens opbreken.
18-01-2010 22:30 door
Vittesse heeft Hans Anders als sponsor? Zo niet dan word dat tijd! Volgens mij hebben een paar daar echt een brilletje nodig. Geen Overtreding, ik raakte hem niet eens! De gelukkigste heeft gewonnen!! Brilletje nodig jongens. En doe er meteen een zonnebrilletje bij want die oranje kleertjes doen pijn aan de ogen.
18-01-2010 23:59 door
@piet68
mijn gevoel zegt ook dat vitesse naar de jupilerleague mag, maar dan hebben we volgend seizoen geen derby.
16e in de eredivisie zou eigenlijk de vaste plek voor vitesse moeten zijn ;-)Lol
19-01-2010 22:48 door
Moet nog wel even zeggen dat ik zeer content ben met onze nieuwe song op de tribune's , de goal tune van Dale Cavese. Als jullie deze link kopieren kunnen jullie vast mee oefenen voor PSV uit en Sparta thuis Wink http://www.youtube.com/watch?v=t27RDGBp3Dg
19-01-2010 23:45 door
Sjaal
20-01-2010 20:02 door
Ik moet dit even melden... een maat van mij heeft vandaag op staande voet ontslag gekregen omdat hij een vervelende arnepper tegen de vlakte werkte met een enkele vuistslag...via deze wegwilde ik toch mijn en wellicht ook jullie steun aan die jongen betuigen ... zo zie je maar weer wat voor een bloedzuigers het zijn die geel swerte aambeien...Big grin
20-01-2010 20:04 door
toch knap dat hij het nog 2 en halve dagmet die gast heeft uitgehouden voordat de bom barste ...

"NEC niet de enige Rood-Groen-Zwarte Arbeidersclub is in Nederland?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen