Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 52
Brookhuis wordt Performance Manager
woe. 6 januari 2010 

Eerder meldden we al dat NEC op zoek is naar een extra assistent-trainer voor trainer Wiljan Vloet, vandaag meldt De Gelderlander dat ook Wilfried Brookhuis een rol in de technische staf op zich zal gaan nemen. De oud-doelman had al een rol als assistent na het wegvallen van Lodeweges en De Groot, maar zal nu definitief worden toegevoegd als 'performance manager' (om maar even aan te geven dat NEC definitief een bedrijf is geworden). Brookhuis zal zich in zijn nieuwe rol 'nadrukkelijk gaan be­zighouden met individuele begelei­ding van de selectiespelers'.

Carlos Aalbers legt één en ander nog eens uit: „Wilfried wordt de spin in het web wat betreft de ontwikkeling van de spelers. Hij gaat de spelers individueel in kaart brengen. Hun fysiek, het voedings­programma en hij zal daarbij kop­pelingen maken, zodat we straks per speler een heel nauwgezet beeld hebben.”
Een soort schoolmeester dus om de selectie in gareel te houden, geen overbodige luxe na de vele probleemgevallen de afgelopen jaren.

Met deze opzet kiest NEC volgens Aalbers voor de lange termijn. Brookhuis moet een vaste schakel worden tussen de medische staf, trainersstaf en de spelers. "Als je dit bij de trainer laat en die vertrekt na een paar jaar weer, dan gaat een groot gedeelte van de kennis verlo­ren en bovendien verdwijnt de drijvende kracht dan meteen", aldus Aalbers. 

Naast zijn nieuwe rol zal Brookhuis ook als keeperstrainer actief blijven. Voor de functie van hoofd opleidingen zal een nieuwe man worden aangesteld. In eerste instantie zal de vacature intern worden ingevuld.
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

06-01-2010 10:55 door
Snap best dat dit een belangrijke functie kan zijn......en dat je het zoekt in de huidige mensen snap ik ook maar is Brookhuis wel bekwaam genoeg betreft voedingsprogramma's, sociale ontwikkeling, en controleren van fysieke gesteldheid??? Ik weet dat hij gymleraar is geweest maar volgens mij praat je hier toch over iemand die alles moeten weten betreft voeding, menselijk lichaam en pysche...
06-01-2010 11:06 door
Die komt dus te laat voor de al ontspoorde mannetjes.
06-01-2010 11:46 door
Weet iemand hier iets vanaf??

http://www.vi.nl/Nieuws-item-TS1/174503/ElAkchaoui-kan-gratis-opgehaald-worden-bij-NEC.htm

Lijkt me dat ze er toch nog wel iets voor willen hebben. En wat is er voor een vervanging?
06-01-2010 11:59 door
Eindelijk wordt het gezien door de mensen. El-ak is gewoon sinds het feyenoord gebeuren niet meer met NEC bezig geweest. Speelt slecht en en iet geconcentreerd. Waarschijnlijk hebben ze de opvolger al klaar staan mocht el-ak per direct vertrekken.
Volgens mij weer een rotte appel minder in de selectie.
06-01-2010 12:09 door
Hij kan wel bezig zijn met een transfer terug naar feyenoord maar mijn mening is dat El Ak nog altijd wel goed genoeg is voor NEC. Laat ze dan Van Eijden transfervrij gaan. Youssef kan tenminste nog een mannetje in de gaten houden. Plus Hilversum FC, niet om je af te kraken, maar iets meer respectvol mag ook wel is mijn mening.
06-01-2010 14:34 door
Uit alles blijkt maar weer dat het bestuur van NEC inkapabel is ; naar het vertrek van Mario Been is de hele begeleiding als een kaartenhuis in elkaar gevallen . Als opvolger van Mario werdt éérst de softe Groenendijk aangezocht en daarnaar werd de nog softere Lodeweges aangesteld met als doel te bezuinigen conditie/herstel trainer weg ach dat kan de fysiotherapeut er wel bij doen , en naardat ook nog Ronnie de Groot weg viel door ziekte was van de begeleiding helemaal niets meer over . Het resultaat van dit beleid is voor ons alle bekent een 17 de plaats . Gelukkig zijn ze tot inkeer gekomen en gaan ze nu een nieuwe organisatie opzetten met 2 ass.trainers een Preformance Manager ( maar daar komt de oude fout weer boven ons moet zuinig zijn en dat moet het maar de man van NEC van 12 ambachten en 13 ongelukken gaan doen wat moet je anders met die man ) Ik hoop dat de invloed van Vloet verder gaat en er ook nog een conditie/herstel trainer bij komt en dat Brookhuis echt als manager gaat optreden en niet zelf gaat oplossen ; maar professionelen hulp mag/wil inroepen als het nodig is ,wat met een universiteit in de stad moet dat niet zo moeilijk zijn . Misschien komt met nog enkele spelers erbij dit seizoen nog goed. Sjaal
06-01-2010 14:50 door
Goed verwoord Hees 1950. Ben het met je eens. Zo schets je de onstane situatie juist.
06-01-2010 16:24 door
Wat is dit nou?
Als het serieus is, dat Aalbers Yousef transfervrij wil weg gaan geven, dan snap die het spelletje echt niet.
Oke, yousef heeft een minder seizoen, maar dat hebben er wel meer.
We hebben achterin al niks..

"NEC meer dan 10 speellocaties heeft gehad, voordat de Goffert de thuisbasis werd?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen