Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 67
Vooruitblik: Sparta-NEC
zat. 31 oktober 2009 

NEC wil hectische week tot een goed einde brengen
Na een bewogen week staat aankomende zondag voor NEC de twaalfde competitieronde op het programma. Voor deze ronde reist de selectie af naar Rotterdam waar het met Sparta deze week voor de tweede keer een Rotterdamse ploeg ontmoet. Een overwinning zou een goede stap in de richting zijn om na een rommelige week de rust en het zelfvertrouwen terug te laten keren in de selectie.

Veel belangen
Na elf competitiewedstrijden staat het elftal van NEC op de elfde plaats met elf doelpunten voor. Om na deze week de aansluiting te behouden met het linkerrijtje is winst bijna noodzakelijk. Hoewel NEC met een elfde plaats op de ranglijst er op het oog redelijk voorstaat, blijft de concurrentie tussen de andere ploegen moordend. Bij een eventuele nederlaag kunnen de mannen van interim-trainers Wim Rip en Wilfried Brookhuis zomaar zes plaatsen terugvallen naar de zeventiende plek.

Bij een overwinning op de Spartanen kan er weer naar boven gekeken worden richting het linkerrijtje, en kan de nummer één van Gelderland twee plaatsen stijgen naar de negende plek met uitzicht op de subtop. Sparta Rotterdam bezit momenteel met veertien punten de negende plek op de ranglijst, maar de Spartanen beschikken over een slechter doelgemiddelde dan NEC. Met zeven doelpunten scoorde het elftal van Frans Adelaar slechts twee keer meer dan hekkensluiter RKC Waalwijk.

Beker
Zowel in Rotterdam als in Nijmegen was de spanning afgelopen dinsdag en woensdag flink te snijden. Op Het Kasteel in Rotterdam waren strafschoppen noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen in het duel tussen Sparta en VVV-Venlo. Topschutter Sandro Calabro bracht het thuispubliek tot zwijgen door aan het einde van de eerste helft een voorzet van Keisuke Honda prima binnen te schieten. De gastheer kwam voor rust nog langszij door een doelpunt van Kevin Strootman, die balverlies van ex-NEC’er Jasar Takak genadeloos afstrafte. In de penaltyreeks maakte Sparta geen fouten en mocht het doorbekeren doordat Ken Leemans zijn vijfde penalty niet wist te benutten.

Ook in de Goffert was het even billenknijpen voor de supporters. Hoewel het duel geen schoonheidsprijs verdiende, werd er uiteindelijk toch gewonnen. In de eerste helft nam NEC de voorsprong door een mooi doelpunt van John Goossens, maar mede doordat Ramon Zomer rood kreeg trok het team van Alex Pastoor de wedstrijd meer naar zich toe, wat resulteerde in een gelijkmaker via de voet van Guyon Fernandez. In de verlenging was het routinier Patrick Pothuizen die de winst veilig stelde door een vrije trap van Youssef El Akchaoui te toucheren en zo penalty’s wist te voorkomen.

Geschiedenis
De laatste jaren is het voor de spelers van Sparta Rotterdam een flinke kluif om NEC van zich af te zetten. Van de laatste tien duels wisten de kasteelheren slechts twee keer te winnen in eigen huis. Vorig seizoen zorgde de inmiddels teruggekeerde Saidi Ntibazonkiza en Youssef El Akchaoui ervoor dat de volle drie punten richting Nijmegen gingen. De grootste overwinning dateert van twee jaar geleden, toen Mario Been en zijn mannen met maar liefst 0-4 wonnen in Rotterdam. Opvallend is dat geen enkele doelpuntenmaker uit die wedstrijd meer onder contract staat in Nijmegen: Edgar Barreto, Roy Beerens, Jonas Olsson en Brett Holman waren destijds trefzeker.

Romano Denneboom
Wie ook zijn bijdrage leverde aan de grootste overwinning uit de historie op Het Kasteel is Romano Denneboom. De Schiedammer staat momenteel onder contract bij FC Twente maar komt dit seizoen op huurbasis uit voor Sparta, waar hij in vijf duels nog geen enkele keer wist te scoren. De spits maakte een succesvolle periode door in Nijmegen en kwam in 94 competitieduels 24 keer tot scoren, waarmee hij een contract bijsubtopper FC Twente verdiende. Romano Denneboom is de enige op het veld die voor beide clubs heeft gespeeld. Zowel bij Sparta als bij NEC heeft geen enkele speler beide tenues mogen dragen.

B.d.J.

Bron: www.nec-nijmegen.nl
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

31-10-2009 09:53 door
het zal geen makkelijke klus worden heb wel meer vertrouwen in de ploeg sinds lodeweges weg is,en bij verlies kunnen we op de 17e plek komen en dan word het alleen maar nog moelijker dus ik hoop dat er in de winterstop goeie zaken gedaan worden ben er morgen niet bij dan maar eredivisielive kijken Sjaal
31-10-2009 09:58 door
Hoeveel man of bussen gaan er mee richting Rotterdam?Sjaal
31-10-2009 10:30 door
sparta uit is altijd lastig,
er is nu wel meer vertrouwen in de ploeg na de toch wel krappe winst op excelsior maar ik heb er alle vertrouwen in dat het dit jaar wederom goed gaat komen met ons NEC
Sjaal
31-10-2009 10:52 door
Het voetbal van sparta op het middenveld zal de doorslag geven. NEC kan daar weinig tegenover stellen. Simpele zege voor sparta, denk ik.
31-10-2009 14:11 door
Wie is er bang voor Romano Denneboom??????Big grin Big grin
31-10-2009 16:47 door
kansloze 2-0......Sad
31-10-2009 16:47 door
dit is een heel belangrijke pot,win je is er even lucht verlies je donder je naar beneden dus....... een gelijkspel dacht ik zo. Goed weekend
31-10-2009 18:09 door
1-2 heb er vertrouwen in.
Ik heb gelezen op voetbalprimeur dat Rip wat uitprobeert in de opstelling. Weet iemand wat precies ?
31-10-2009 19:06 door
Ik zeg ook 1 - 2.
Dat Saïdi als invaller 2 goals voor z'n rekening neemt en iedereen de mond snoert.
Hoeveel bussen gaan er richting Rotterdam, weet iemand dat?
Sjaal
31-10-2009 20:54 door
vandaag stond in de krant dat er gisteren nog maar 26 lege plekken waren!
dus lekker vol vakkkie morgenMr. Green
01-11-2009 00:13 door
Ja maar k weet dan nog niet hoeveel man er mee gaat, en hoeveel bussen er beschikbaar werden gesteld haha.:D
Come on eNieSee!Let op
01-11-2009 12:13 door
geloof dat uitvak iets van 400 man in kan= dus zeg dan maar 8 à 10 bussen
01-11-2009 14:54 door
Wie nu nog beweert dat worm goed genoeg is voor de eredivisie is niet goed bij zijn hoofd. Wat een enorme misser op een bal die panklaar wordt neergelegd door saidi. Een dan ook nog eens een warmingup gedaan en helaas niet tot de conclusie gekomen dat hij andere schoenen nodig heeft. Onvoorstelbaar weer,
Wellenberg ook een drama: weer een gele kaart erbij voor de verzameling. Daar heb je geen moer aan.
Dan laat Babos natuurlijk weer een bal los, loopt vlem te kutten en de partij is alweer om zeep. Wat een onkunde. Thumbs down
01-11-2009 15:57 door
Wat een tik krijgt n.e.c. Dit was een do or die wedstrijd en nu ben je definitief afgehaakt voor de eerste 9. Gaat is 6 punten maar goed met dit spel moet je ook helemaal niet praten over europees voetal. Je kunt je beter richten of lijfsbehoud.
Maar ja met zo''m matige selectie had je ook niet meer mogen verwachten. Aalbers dacht ff voor een dubbeltje op de eerste rij kunnen zitten.
Aalbers is de hoofdschuldige voor deze malaise.
Ik zeg na Dwight mag nu Aalbers zijn koffers pakken!
01-11-2009 15:59 door
Aalbers jij bent de zwakste schakel tot ziens!
01-11-2009 16:07 door
O ja ik lees hier week na week hoe hard onze belg wel niet werkt maar werd hij niet gekocht om te scoren? 2 goals na 12 wedstrijden wat een lachtertje. Vlem mag zo in het rijtje Niedzielan en is voor mij een miskoop. Voor dat geld je beter 2 goede buitensperls kunnen kopen en Beukie kunnen houden. Nee ik vind dat n.e.c. niet de juiste spelers heeft om Vlem te bedienen maar desondanks mag je toch meer verwachten vanzo'n dure spits.
01-11-2009 16:08 door
Vleminckx is toch een miskoop gebleken.
NEC degradeert dit seizoen, mits er betere spelers bij komen.
Wat een d-r-a-m-a vertoning zeg!
01-11-2009 16:11 door
Ik zou ook niet weten van wie we wel gaan winnen. Het spel is om te janken en dan met name het missen van kansen, totaal geen scherpte en Worm kan nog geen corner nemen. Maar ja spelers als Worm ,Kivuvu en Erton zijn totaal niet geschikt voor de eredivisie. En dan blijven er nog mensen die denken dat Worm wel talent heeft. Zelfs in de slechte periode onder Mario was het nog veel beter dan wat n.e.c. dit seizoen laat zien.
01-11-2009 16:12 door
...mits er geen betere spelers bijkomen zul je bedoelen Radomski.
01-11-2009 16:16 door
Met dit terminaal zieke elftal koers je aan op rechtstreekse degradatie.
Ik voorspel je dat je met dit zooitje ook niet kunt winnen van rkc.

Lodeweges mag dan ook een persoonlijk motief hebben gehad, eens temeer wordt duidelijk wat er mis is met deze selectie: jupiler niveau. Tel daarbij op veelvuldig een lamme instelling en dan weet je al dat je gaat spelen voor degradatie. Nacompetitie met dit elftal is ook een verloren zaak. Er zit gewoon niets in.
In de winterstop zul je heel erg veel boodschappen moeten doen om je te handhaven.

Maar ja, Aalbers tezamen met scoutingsstaf hebben met het samenstellen van de huidige selectie een brevet van onvermogen afgeleverd van jewelste.
De directie heeft zijn huiswerk ook niet gedaan aangaande de profielschets enLodeweges, dus het is de allerhoogste tijd voor SCHOON SCHIP maken!!!!
01-11-2009 16:17 door
O ja lichtpuntje in deze donkere sombere tijden: Saidi. Ik roep al weken om zijn terugkeer en gelukkig krijg hij vandaag de kans. Hij was veruit de beste speler aan n.e.c kant. En dan zijn er nog mensen die denken dat Saidi niet beter is dan wat we buiten hem voorin hebben lopen.
01-11-2009 16:22 door
het deed weer pijn aan de ogen. Tjonge jonge, wat een niveau. En die Belg, die kan alleen maar gesticuleren. Schiet kansen hoog over en blijft niet in het strafschotgebied staan. Oh oh, dat wordt een heel zwaar seizoen. Mochten ze overigens volgende week winnen, dan hebben ze toch nog meer punten dan onder Been in dezelfde periode. Maar ik zie ze nog niet winnen. Het zal wel weer gelijk worden. Nee, het was niks en ik denk dat het ook niks wordt. Gelukkig is RKC gered, anders was het nog lastiger geworden. Wat een kutelftal als je telkens die bejaarde Pothuizen in moet bregen , die geen pepernoot meer raakt.Huilend
01-11-2009 16:22 door
Zooitje ongeregeld. Niet om aan te zien. Wat een wanbeleid bij Aalbers. Was maar in Turkije gebleven en neem gelijk die onzichtbare voorzitter mee. Alles moet weg!! Fire sale!! Uitverkoop. Aalbers, voorzitter weg ermee! The finger
01-11-2009 16:43 door
ik hoor trouwens niemand meer over Saidi zeiken?
01-11-2009 17:44 door
NO MORE SAIDI!
there you go!

"NEC bijna 1 op 1 loopt met shirtsponsors?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen