Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 59
KV Mechelen-NEC afgelast
maa. 20 juli 2009 

I.v.m. de rellen afgelopen zaterdag in Groesbeek is besloten de wedstrijd KV Mechelen - NEC niet door te laten gaan. Beide clubs hebben dat maandagochtend gezamenlijk besloten. Deze wedstrijd zou plaats vinden op de fandag van KV Mechelen.

De afgelasting is een direct gevolg van deze ernstige ongeregeldheden die zich afgelopen zaterdagavond voordeden kort voor aanvang van de oefenwedstrijd NEC-Germinal Beerschot op sportpark Nijerf in Groesbeek.

Tachtig supporters van de Belgische club raakten eerst slaags met elkaar en vervolgens kregen ze het met ander aanwezig publiek aan de stok. De wedstrijd werd daarop afgelast.
 Onderstaande stuk komt van de site van onze club.

Zowel zondag 19 juli als vandaag, maandag 20 juli heeft overleg plaatsgevonden met alle betrokken partijen aangaande het oefenduel van NEC tegen KV Mechelen op de fandag van KV Mechelen. Deze wedstrijd zou zaterdag 25 juli as. plaatsvinden, maar is afgelast naar aanleiding van de ongeregeldheden van afgelopen zaterdag. Een vervangend oefenduel rond dezelfde datum zal, zo snel als dit bekend is, gepubliceerd worden via deze website. Inmiddels is, met behulp van diverse beelden uit zowel België als Nederland, het onderzoek naar de daders in volle gang. Mocht u nog in het bezit zijn van bewegende beelden of fotomateriaal, dan kan dit het onderzoek zeker bespoedigen. U kunt de beelden mailen naar info@nec-nijmegen.nl. Ter bescherming van uw privacy zal de bron van de beelden in geen geval worden prijsgegeven.

Uit de vele ontvangen reacties, zowel van supporters als NEC functionarissen blijkt eens te meer hoe groot de impact van de ongeregeldheden is. Als organisator van de wedstrijd steekt NEC de verantwoordelijkheid hiervoor zeker niet onder stoelen of banken. Zoveel als mogelijk zullen supporters die zaterdag aanwezig zijn geweest persoonlijk worden benaderd en hulp aangeboden krijgen waar gewenst. Iedereen die er behoefte aan heeft om contact met NEC op te nemen is van harte welkom om dit te doen! NEC hoopt van ganser harte dat fans, ondanks de ervaringen van afgelopen zaterdag, binnenkort weer met een positief gevoel de (oefen)wedstrijden van NEC zullen bezoeken.


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

20-07-2009 12:38 door
erg triest dit hoor vooal voor de zwakkere mensen! ik geloof dat 7 aug cypriss hill in antwerpen komen?? denk dat we daar maar heen moeten gaan! Sjaal Sjaal
20-07-2009 12:46 door
erg jammer had hier graag naar toe gegaan
zeker ook wel omdat ik wel denk dat de klik er ook wel was met de mechelen supporters
helaas ligt antwerpen zo dichtbij en maakt het de kans op ontregeldheden wel groot
20-07-2009 13:05 door
Jammer, héél jammer... Maar wel een goede beslissing! Met de KV Mechelen-supporters en NEC'ers onderling was het ongetwijfeld prima gegaan, maar zo dichtbij GBA was gewoonweg te link geweest. Die lui waren ongetwijfeld richting Achter De Kazerne gekomen om weer wat kinderen en ouderen te kunnen slaan Kotsen
20-07-2009 13:15 door
Boontje komt om z`n loontje...Cool
20-07-2009 14:59 door
Wordt er nu zaterdag nog een ander duel gepland?
20-07-2009 15:06 door
@ Willem: Lezen... " Een vervangend oefenduel rond dezelfde datum zal, zo snel als dit bekend is, gepubliceerd worden via deze website."
20-07-2009 15:23 door
Ik heb veel respect bij deze beslissing dat de wedstrijd niet zal doorgaan.Er zal wel heel goed over negedacht zijn. Het is wel bijzonder jammer dat we Vleminckx geen leuk afscheid kunnen geven .Maar hij zal hier nog genoeg naar Kv Mechelen komen. Maar jullie zijn van harte welkom op onze fandag om te komen kennismaken met de Mechelse supporters,wie weet kunnen we zo ook nog sjaaltje wisselen.Mijn zoontje van 8 verzameld sjaaltje van voetbalploegen.Kv Mechelen zal wel voor een mooi alternatief zorgen.Ze hebben dat beloofd ,en ik geloof daar wel in.
De groeten van een KV supporster.
20-07-2009 16:06 door
Zat het weekend in schotland met de motor en kreeg van mijn vrouw een smsje , Rellen in groesbeek wedstrijd afgelast de kinderen geheel in tranen en vet overstuur. het voetbal gaat op deze manier echt naar de kloten gvd wie nu durft te zeggen dat de wedstrijd door had moeten gaan moet zich eens goed laten naar kijken.Een ding hoop ik ,dat er geen wraak wordt genomen op die lafbekken uit dat derde wereld land, sta hier als supporters van nec boven en verlaag je niet tot het nivo van een rioolrat
20-07-2009 16:15 door
terecht...... risico te groot..... goede beslissing.....wel sneu voor de goedwillenden.......Thumbs up
20-07-2009 17:00 door
was te verwachten, gewoon bussen huren en met mannetje of 100/200 naar hun oefenwedstrijd gaan die zondag wordt gespeeldSjaal
20-07-2009 17:24 door
haha lange robin,gewoon ff met 10 buscombies tot aan dat complex waar die beerschot speelt,uitstappen met wat knuppels en dan doorbreken bij de ingang,tribune op hahaha en dan over het veld razen hahaha,ik zie het al helemaal voor me.
zo n scenario zou je voor tekenen,zou een gepaste ludieke reactie zijn hahaha.
20-07-2009 18:00 door
Heel erg vervelend eigenlijk, op deze manier schop je toch je voorbereiding in de war!
20-07-2009 18:15 door
zondeThe finger
mr ja
20-07-2009 20:36 door
NEC heeft nu nog geen waardige tegenstander gehad in de voorbereiding, echt zonde dat een stel malloten die niets met NEC te maken hebben het zo verpesten. Opsporen die gasten, hopelijk worden er nog een paar goede oefenwedtrijden geregeld! Maar dit is natuurlijk een logische beslissing.
20-07-2009 20:36 door
NEC heeft nu nog geen waardige tegenstander gehad in de voorbereiding, echt zonde dat een stel malloten die niets met NEC te maken hebben het zo verpesten. Opsporen die gasten, hopelijk worden er nog een paar goede oefenwedtrijden geregeld! Maar dit is natuurlijk een logische beslissing.
21-07-2009 00:51 door
PAOK Saloniki is geen waardevolle tegenstander?
Nummer 2 van Griekenland, spelen altijd hoog in die competitie, denk dat hij maar ff naar Arnhep moet gaan want PAOK - NEC of andersom 1 - 1 is niet slecht voor ons cluppie. Let op
21-07-2009 03:30 door
Diep triest want dit hebben we egt aan ons zelf te danken en dat is nog het egrste. Maar ik hoop dat de volgende oefewedstrijden wel goed vrlope. Want anders heefft nec wel een heel groot prpbleem
21-07-2009 13:20 door
comentator geloof maar dat dit gebeurd!!

"Emmen ooit NEC was? "
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen