Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 88
Vooruitblik: NEC - Sparta
vrij. 8 mei 2009 

Nadat de KNVB vandaag duidelijkheid verschafte is de opdracht voor zondag glashelder. Winnen van Sparta en hopen dat Utrecht en Vitesse steken laten vallen. Alleen in dat scenario kunnen de play offs bereikt worden via de negende plaats en is de wedstrijd van zondag niet de laatste van het seizoen. In dat geval geldt de wedstrijd dus als opwarmer voor een dubbele confrontatie met FC Groningen in een poging een hernieuwd Europees ticket te verdienen. In alle andere gevallen zal de wedstrijd van zondag in het teken staan van afscheid nemen. Karim Fachtali, Dominique Scholten en Mark van den Boogaart hebben weinig speeltijd gehad in het eerste van NEC, maar verdienen uiteraard een mooi afscheid. Dennis Rommedahl en Milano Koenders hebben slechts een korte (huur)periode bij ons gespeeld, maar ook voor hen gaan zondag de handen op elkaar. Van Dani Fernández is het ronduit jammer dat hij vertrekt, hij was één van de vaste waarden in ons geweldige Europese avontuur dit seizoen. Maar dit alles valt in het niet bij het naderende afscheid van de meest succesvolle trainer die NEC ooit heeft gehad.

Mario Been zal altijd in de gedachten van de NEC supporters blijven. Waarom moge duidelijk zijn. De man is een boegbeeld voor de club gebleken en loodste ons en passant Europa in, waar we op plaatsen belandden en in lotingen terecht kwamen waarvan we met zekerheid wisten dat we er nooit zouden komen. Wie had ooit kunnen denken dat we een avond in de Goffert door zouden brengen waarop we gespannen de ontwikkelingen op Tottenham's White Hart Lane in de gaten hielden terwijl we zelf korte metten maakten met een Italiaanse subtopper? Mario maakte het allemaal waar. Het jaar 2008 werd een jaar dat met zeer grote waarschijnlijkheid nooit meer overtroffen zal worden. Een jaar waarin we zoveel wedstrijden wonnen dat het normaal ging lijken. Laten we hopen dat zondag iedereen zich realiseert dat het niet normaal was. Fenomenaal, dat was het wel. Mario, bedankt voor alles, het ga je goed!!!


21-01-2009

NEC

Sparta

  

2-1

beker

16-03-2008

NEC

Sparta

 

4-2

eredivisie

13-05-2007

NEC

Sparta

 

2-1

play offs

18-11-2006

NEC

Sparta

 

1-2

eredivisie

30-10-2005

NEC

Sparta

 

0-0

eredivisie

01-02-2002

NEC

Sparta

 

1-1

eredivisie

meer statistieken

De personele problemen van NEC liggen vooral centraal achterin. Na het vertrek van Wisgerhof en de lange uitschakeling van Otten was de spoeling al dun, maar nu ook Zomer geschorst is en Pothuizen geblesseerd wordt het puzzelen voor Been. Het lijkt er op dat El Akchaoui centraal geposteerd gaat worden en Goossens de plaats van de aanvoerder inneemt.

Voor Sparta staat er niets meer op het spel en dat zal aan de basisopstelling te zien zijn. Een karrevracht aan bekende namen zal ontbreken. Charles Dissels, Sander van Gessel en Kevin Strootman zijn al langer geblesseerd. Daar kwamen deze week Arne Slot, Karim Touzani en Rydell Poepon bij. Poepon en Touzani hebben last van een enkelkwetsuur, Slot kampt met een achillespeesblessure. De voorzichtigheid met Slot en Touzani zou er mee te maken kunnen hebben dat beide spelers op scherp staan. Gele kaarten worden immers kwijt gescholden na een seizoen, schorsingen niet. In die optiek is het ook maar zeer de vraag of vier andere spelers die op scherp staan (Godee, Slijngard, Duplan en Vermes) zullen starten. Yuri Rose en Nathan Rutjes liepen in de vorige wedstrijd tegen Ajax al tegen een schorsing aan en zijn er dus zeker niet bij.

Afwezig

Jhon van Beukering (geblesseerd)
Mark Otten (geblesseerd)
Patrick Pothuizen (geblesseerd)
Arek Radomski (geblesseerd)
Ramon Zomer (geschorst)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Koenders, El Akchaoui, Goossens
Sibum, Schöne, Davids
Rommedahl, Janssen, Saidi


 Statistieken

Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 29 13 9 7 54 39
Uit 30 6 3 21 27 49
Totaal 59 19 12 28 81 88


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

08-05-2009 22:21 door
zonde van de verdediging maar aanval zit wel goed dus daar zal het niet aan moeten liggen!!
Tim janssen moet er gewoon 3 in poffen en saidi ook een en dan heb je echt een super afscheid voor MarioSjaal
09-05-2009 00:36 door Daan
De aanval zit wel goed?

Waar heb jij de afgelopen maanden gezeten? Klappen
09-05-2009 08:43 door
onder welk bal heb jij gelegen nondejuThe finger
09-05-2009 11:59 door
Dani heeft de traning vroegtijdig verlaten, dus hij zal niet spelen.
Burgzorg zal voor hem in de basis staan.
Verder denk ik dat er voor Pothuizen wel een invalbeurt in moet zitten.
Dat heeft hij al eens eerder gedaan tegen SpartaBig grin
Tschibamba heeft vandaag geen enkele bal in het doel gekregen...... Alles naast of huizen over het doelFrusty
09-05-2009 13:51 door
BURGZORG!Klappen

"Een degradatie van NEC te voorspellen is?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen