Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Aan het lijntje: Jan Hein Molenaar
woe. 18 maart 2009 

Deze keer hebben we Jan Hein Molenaar aan het lijntje. Jan Hein is 33 jaar geleden in Nijmegen geboren en woont momenteel in Wijchen. In het dagelijks leven is hij Hovenier van beroep. Binnenkort zal hij zich echter ook de kunst van het vaderschap eigen moeten maken want er wordt zeer binnenkort een nieuwe NEC-fan verwacht, in huize Molenaar.

Jan Hein gaat zo’n dikke 15 jaar naar NEC. In het verleden bezocht hij naar zowel thuis- als uitwedstrijden maar tegenwoordig, dankzij de buscombi, bijna alleen nog maar de thuiswedstrijden. Hij is dan, met z’n NEC-shirt aan, in vak L te vinden samen met een aantal vrienden.


Hoe beleef je een wedstrijd van NEC tegenwoordig en verschilt dit met het verleden?

Dit verschilt zeker veel met het verleden, tegenwoordig heb je een vaste plek in het stadion en vroeger stond je op oost met een brrrtje in de hand en werd er rondom je volop geblowd. Tegenwoordig heb je een brrrrtje met 2 % alcohol en mag er nog net worden gerookt al zal dit ook niet lang meer duren want ik geloof vanaf volgend seizoen gaat dit ook verboden worden.

Welke wedstrijden zijn je in die jaren het meeste bijgebleven?

De absolute topper vond ik VVV uit voor de nacompetitie, deze wedstrijd had alles. Het ene moment degradeer je, dan wordt de wedstrijd gestaakt doordat er iemand het veld op komt om Maurice Graef een kopstoot te geven en daarna krijg je vlak voor tijd een penalty die beslist of je eerste- of ere divisie gaat ballen. De ontlading na de wedstrijd bij de NEC supporters was geweldig.

Wat is het mooiste moment dat je bij NEC hebt meegemaakt?

Dat is zonder twijfel het hele jaar 2008 geweest. Ongelooflijk hoe alles ineens begon te lopen en ook niet meer stopte. De wedstrijden in Play Offs NAC thuis en NAC uit en de huldiging waren hier een mooie bekroning van.

Welk moment zou je het liefste vergeten?

De invoering van de verplichte bus combi. Echt verschrikkelijk omdat we vroeger altijd met een vast groepje vele uit wedstrijden bezochten en dit er niet leuker op werd na de invoering hier van. En misschien de afscheidswedstrijd van de oude Goffert tegen Fortuna Sittard door het slechte resultaat van de wedstrijd, de grimmige stemming tijdens de wedstrijd en de rellen aan het einde.

Heb je Europese uitwedstrijden bezocht?

Ja, Boekarest en Hamburg. Waarbij ik de wedstrijd in Boekarest indrukwekkender vond dan die in Hamburg. Ik denk dat Dinamo Boekarest NEC aardig onderschat heeft en ze dachten de 1-0 nederlaag wel even goed te maken. Met name de intimiderende sfeer in het stadion heeft nogal wat indruk op mij gemaakt.

Wie is jouw favoriete NEC’er aller tijden?

Emiel van Eijkeren is voor mij een cult-held. Er gebeurde altijd wel iets als Emiel erin kwam. En natuurlijk omdat hij de beslissende penalty tijdens de gedenkwaardige wedstrijd tegen VVV uit nam

Ben je bijgelovig?

Ja, al is dat alleen als NEC moet voetballen. Voordat Edwin mij op komt halen, om naar NEC te gaan, zet ik altijd het nummer van de Doe Maar Watjes, NEC heeft ze alle drie, hard aan. Mocht hij te laat zijn dan speel ik het gewoon nog drie keer af.

Wat vind je van de huidige trainer?

De juiste man die op het juiste moment alles draaiende heeft gekregen door een vaste groep jonge spelers vertrouwen te geven. Hierbij valt me ook op dat de discipline goed is want er worden haast geen kaarten gepakt waardoor je te maken zou krijgen met schorsingen. Tevens staat er een fitte groep en heb je weinig last van blessures. Door deze twee punten kan je haast altijd in een vaste samenstelling ballen waardoor je ook weer automatismen in het team krijgt. Dat is zeker een verdienste van de technische staf.
De trainer verdiend alle credits voor de prestaties alleen af en toe werd het iets te veel de Mario Been-show, NEC is meer dan alleen de trainer en dat moet meer naar buiten gebracht worden.

Wat zou je doen als je een dag Mario Been zou zijn?

Doorgaan op de huidige weg en vooral jong talent doorschuiven naar het eerste. Spelers als Tschibamba komen er wel.

Wie zie jij het liefst als vervanger voor Been?

Een aansprekende naam waarvoor talenten naar NEC zouden willen komen, bv. Frank de Boer.

Welke speler in de huidige selectie is jouw favoriet en waarom?

Davids, als tegenstander kom je hem drie keer tegen en elke keer dat je denkt dat je van hem af bent staat ie nog een keer voor je neus. Ik hou wel van dit soort spelers die voetballend goed zijn en daar ook nog eens een uitstekende mentaliteit aan koppelen. Enig minpuntje is dat ik het al heb opgegeven dat hij ooit alleen voor de keeper staand zal scoren, haha.

Welke speler zou je er nog graag bij willen hebben voor het begin van het seizoen?

Willem Janssen van Roda, goede voetballer, nog jong en ook Nijmegenaar.

Wat is de beste optie voor Worm?

Blijven bij NEC en hopen dat de nieuwe trainer het in hem ziet zitten! Trouwens moeten ze bij NEC ook gelijk zijn contract verlengen, het is een jongen uit onze eigen stad en opleiding die altijd voor op gaat in de strijd! Ik hoop hem snel in de basis te zien. Zodra Worm er in komt gebeurt er altijd wel wat.

Wat vind je van de commotie rondom John, Bouaouzan en Radomski?

Alle drie weg. Als je niet fit of gemotiveerd kan zijn om te voetballen voor NEC, met zo’n salaris, dan heb je hier niks te zoeken.

Wat vind je van het transfer beleid van NEC?

Om hier meer over te kunnen zeggen moet je natuurlijk inzicht hebben in het financiële gedeelte binnen NEC. Ik vind alleen dat we te veel spelers huren, we maken ze beter en ze gaan weer terug naar hun oude club, vreemd dat we haast nooit een optie tot koop in zo’n huurcontract hebben staan. Over de vastgestelde transfersommen is de laatste tijd genoeg gezegd, ik vind het NE bestuur wat dat betreft goed bezig. Sommige spelers zouden anders niet naar NEC gekomen zijn of waren al transfervrij weg geweest, ook kan men door zo’n vast gesteld bedrag de lonen lager houden. De afgelopen jaar is er voor het eerst sinds het vertrek van Pieter Collen weer goed geld gemaakt binnen NEC.

Waar gaat NEC dit jaar eindigen?

We gaan net de Play Offs halen.

Wat vind je van de gepresenteerde plannen van de nieuwe Goffert?

Mooi plan, ik vind het ontwerp van het stadion bij de omgeving passen. Door dit ontwerp kunnen we ook met het stadion op de huidige plek blijven en hoeven we niet te verhuizen naar een industrieterrein. Ook mooi dat andere topsporten zoals het basketbal ook gebruik gaan maken van dit stadion.
Nog mooier zou het zijn om alle professionele sporten uit Nijmegen te laten spelen onder de naam NEC en allen met dezelfde sponsor.

Waar erger je je het meeste aan bij NEC?

Wij als supporter kunnen niet verwachten dat NEC ineens mee zal spelen om het kampioenschap daarom word ik wel eens moe van de verwachtingen en al het genuil er om heen. Neem nu het aantrekken van Rommedahl, het is toch geweldig dat een Deens international er voor kiest om hier in Nijmegen te gaan voetballen en toch is het volgens velen weer niet goed. Dit genuil zal wel altijd blijven.

Wat vind je van de supportersavond?

Geen idee, ben er nog nooit geweest en zal er ook nooit heen gaan. Veel invloed zal dit niet hebben op het beleid van NEC.

Hoe ervaar je de sfeer in de Goffert?

Dit kan beter, in de zogenaamde topwedstrijden is er sfeer vanaf de eerste minuut maar in de andere wedstrijden merk je dat het publiek er pas echt achter gaat staan zodra we voor komen te staan. Misschien zou het helpen als er een gedeeltelijke staantribune gecreëerd zou worden alhoewel ik betwijfel of ik er zelf zou gaan staan maar het gaat om de sfeer.

Legio Noviomagum?

Zeer belangrijk. Hun acties zijn goed en mooi gemaakt. Extra sfeer in het stadion is nooit verkeerd en ik hoop dat we nog lang van ze mogen genieten. Spelers zullen er ook beter door voetballen gesteund door de acties in het publiek. Wat dat betreft kan NEC beter Legio ondersteunen met een xxxx budget, want dit is goedkoper dan een extra speler aan te moeten trekken. Zo bereik je met minder geld tevreden supporters en beter voetballende spelers. Win win

Wat vind jij van de merchandising bij NEC?

Het wordt langzaam beter, een jaar of 5 geleden nog zag je nooit iets van NEC, nu lopen er mensen in de stad met NEC sjaal, rijden er auto’s met shirtjes rond en zijn we zelfs dit jaar dankzij ons Europees avontuur prominent met grote banners door de hele stad aanwezig, dit ziet er echt super uit. Daarom moet NEC nu ook van de situatie profiteren want we zijn nu hot in het land.

Als jij voor één dag de voorzittershamer zou mogen overnemen, welke beslissing zou je dan als eerste nemen?

Absoluut het afschaffen van de buscombi en ik zou een grotere financiële steun aan Legio geven voor hun acties. Daarnaast zou ik de communicatie richting supporters een stuk verbeteren. Dit mag veel opener en eerlijker.

Bikkel?

Niets mis mee, voor de kinderen zal het wel leuk zijn en zo lang ik hem niet te veel zie heb ik er geen last van. Houden zo.

Wat vind je van het scheidsrechtersniveau in Nederland?

Niet best, als ik van te voren de naam zie van de scheids weet je al of je een zware middag zal gaan krijgen.

De Trouwe Honden?

Goede site, altijd up to date met het nieuws. Leuke achtergrond informatie en het rondje om is nu al een begrip bij menig supporter en ik kijk er dan ook altijd naar uit om deze te bekijken.

Wil je nog iets kwijt?

Zekers, de buscombi


Tot slot nog de Dikke Dilemma’s

Goffert oud of nieuw? oud
4-4-2 of 4-3-3? 4-3-3
In Eredivisie met schulden of Eerste divisie zonder schulden? Eredivisie met schulden
Technische speler of harde werker? harde werker
van Beukering of Janssen? van Beukering
Balkenshirt of huidige shirt? het huidige shirt
Carlos Aalbers of Leen Looijen? Carlos
Boekarest of Hamburg? Boekarest

Jan Hein Bedankt!

Mocht jij trouwens zelf een keertje “aan het lijntje” gehouden willen worden stuur dan even een mailtje naar patrick@detrouwehonden.nl


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

17-03-2009 20:51 door William
Praise
18-03-2009 07:14 door
Leuk,

alleen Willem Janssen is geen Nijmegenaar. Is hij geboren, maar komt uit Well (limburg).
Gebroeders Van Putten zijn bijv ook geen Nijmegenaren.
18-03-2009 09:10 door
mooi stukje!
18-03-2009 10:34 door
Praise
19-03-2009 09:29 door
Praise Sjaal
20-03-2009 07:50 door
Jan Hein!!!! Oh wat een herinneringen als ik je kop weer zie. Kan me de uitwedstrijd van zo'n 10 jaar geleden nog herinneren naar Heerenveen. Dat we de bestuurskamer van Heerenveen zijn binnen gelopen en daar alle broodjes met beleg hebben meegenomen!!! Niemand die iets zei hahaha. En natuurlijk onze groepsfoto met abe voor het stadion. Deze foto hangt bij Jef thuis!!!

Leuk weer eens wat van je te lezen en daardoor te horen!! Sinds de buscombi zijn de wegen inderdaad gescheiden helaas.
20-03-2009 14:56 door
mooi stukje molenaar! zie je zaterdag weer, op naar de 3 punten!!!

"NEC niet de enige Rood-Groen-Zwarte Arbeidersclub is in Nederland?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen