Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 76
Vooruitblik NEC - Excelsior
vrij. 15 februari 2008 

Vrij snel na het hosanna-duel tegen AZ was er bij spelers en staf het besef van komende zaterdag. NEC speelt dan tegen Excelsior. De oud-papierclub is momenteel in het bezit van de rode lantaarn, een 'trofee' die ook voor NEC nog niet geheel uit zicht is. Winst zaterdag zou de mooie reeks van drie overwinningen op rij een goed vervolg geven en geeft onze manschappen wat meer lucht.

NEC heeft sowieso nog iets recht te zetten tegen de Kralingers. Sinds onze coach Mario Been hen in 2006 het kampioenschap bezorgde konden wij niet meer van hen winnen. In het uitduel dit seizoen counterden de Rotterdammers ons naar een 2-0 nederlaag, een seizoen eerder was er een gelijkspel na een onfortuinelijke handsbal. De laatste winst voor de competitie dateert uit het succesvolste seizoen van onze trots. Zico Tumba zorgde toen, met een wonderschone omhaal, voor de late winnende treffer.

Andwele Slory was vorig seizoen verantwoordelijk voor de nederlaag in Nijmegen. Hij is inmiddels, samen met maatje Bruins, vertrokken naar Feyenoord. Bruins viel vroeg in dat duel uit met een blessure waarna de Rotterdammers zich ingroeven. Laten we hopen dat dit scenario ons bespaard blijft. Bij NEC is er goed nieuws uit de blessureboeg. Olsson en Pothuizen lijken het duel te gaan halen. Eén van de twee zal in de basis starten.

17-03-2007 NEC - Excelsior 0-1
06-04-2003 NEC - Excelsior 1-0

meer statistieken


We noemden al onze eigen coach die banden heeft met Excelsior. Maar er zijn meer ex-Excelsior spelers die op dit moment onze driekleur verdedigen. Na zijn komst haalde Been Brett Holman naar Nijmegen. Ook kwam Mark Otten terug in zijn stad, mede op aandringen van Been. Youssef El-Akchaoui begon zijn loopbaan zelfs op Woudestein. De selectie van Excelsior bevat momenteel geen spelers met een verleden in Nijmegen.

Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Mark van den Boogaart (enkelblessure)
Saidi Ntibazonkiza (knieblessure)
Tim Janssen (rugblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Pothuizen, El Akchaoui,
Sibum, Holman, Vadocz,
Bobson, van Beukering, Lens.


 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 10 4 4 2 15 9
Uit 11 0 4 7 5 19
Totaal 21 4 8 9 20 28

 


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

16-02-2008 21:47 door Mark Ariaans
Mooi klote weer. Terug bij af. Tjonge jonge jonge.

"Het voor NEC altijd alles of niets is in nacompetities?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen