Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 74
The road to the Kuip: De Treffers-NEC
don. 25 oktober 2007 

Nog vier wedstrijden winnen en we hebben de KNVB beker en gaan weer Europa in! Na de bekerstunt in de 2e ronde tegen FC Twente en de daaropvolgende loting van onze aanvoerder, lijkt alles ineens mogelijk. Maar dan moet wel eerst hoofdklasser De Treffers verslagen worden.

In 1993 stonden beide teams ook al in de 3e ronde van de beker tegen over elkaar, toen won NEC met 1-3. Daarna werden achtereenvolgens De Graafschap, ADO Den Haag en Ajax uitgeschakeld waardoor NEC zich als eerste divisionist plaatste voor de bekerfinale, waarin Feyenoord met 2-1 te sterk bleek.

Vier jaar later stonden beide ploegen wederom tegenover elkaar in de beker, toen voor de poulewedstrijden en weer won NEC: 0-4. Een jaar later (1998) kwam NEC voor het laatst voor een bekerwedstrijd op bezoek bij De Treffers: 0-5. In 2000 en 2001 werden de poulewedstrijden in Nijmegen afgewerkt, met opmerkelijk genoeg een veel minder trefzeker NEC.

In 2000 werd een legendarische wedstrijd gespeeld, niet door de nipte 2-1 overwinning van NEC, maar door verzorger Jan Maas van De Treffers. Bij een tussenstand van 1-1 kopte hij de bal van de lijn, toen Jack de Gier de keeper van De Treffers al had gepasseerd. NEC zou de wedstrijd alsnog met 2-1 winnen, door een penalty van Hristov (72e minuut) en een doelpunt van Peter Wisgerhof (90e minuut). De beelden van 'de redding' van Jan Maas gingen de hele wereld over...

In 2001 werd het 3-2 door drie goals van Gorgi Hristov. Maar NEC vloog er op doelsaldo wel uit, doordat de Treffers later met 1-3 van Spakenburg verloor. We hebben dus wat goed te maken!

Bij NEC geen ex-De Treffers spelers, maar bij De Treffers uiteraard wel ex-NEC'ers! Naast de trainers Eus Marijnissen en Jantje Peters voetballen Bas Bakker, Jim van Alst, Ricky Bochem en Aleh Putsila (foto, oftewel Oleg Poutilo) bij De Treffers. Van Alst en Bochem kwamen nooit verder dan de jeugd van NEC, Ricky Bochem kwam later wel 19x voor de arneppers uit en 13x voor Helmond Sport voor hij in Groesbeek neerstreek.

Hier de samenvatting van NEC-De Treffers (2000) 2-1


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

"Onze stadionklok uit Amsterdam komt?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen