Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 231
Vooruitblik: FC Twente-NEC
don. 20 september 2007 

Een punt en een doelpuntje, dat is de keiharde waarheid na vier speeldagen. NEC heeft dus snel de broodnodige punten nodig om niet nog verder achterop te raken bij de 'middenmoot', of kijken we alweer naar beneden? In hoeverre je natuurlijk kan spreken van 'naar beneden kijken' als je 16e staat!? Bij FC Twente gaat het allemaal net ietsje beter, nog ongeslagen en keurig op een 5e plaats. Terwijl de Tukkers na het succesvolle afgelopen seizoen behoorlijk wat mutaties hadden (elftal aan spelers vertrok, zeven kwamen er voor terug), waaronder 'onze' Romano Denneboom en oud-NEC'er (alias judas/verrader) Youssouf Hersi. Ook Cees "The Living Legend" Lok tekende als assistant trainer bij de Tukkers, nadat Rene Eijkelkamp zijn contract had ingeleverd. En vorig seizoen maakte Robbie Wielaert al de overstap naar NAC euhm... FC Twente! Hij groeide vorig seizoen uit tot een publiekslieveling en werd gekroond tot 'Man of the Year'. Bij NEC loopt alleen Patrick Pothuizen rond met een Twente-verleden, hij speelde 3,5 seizoen voor de Tukkers en won in 2001 de beker met FC Twente door in de finale PSV (na strafschoppen) te verslaan.

Laatste vijf uitwedstrijden (competitie)

29-10-2006 FC Twente - NEC 4-0
20-08-2005 FC Twente - NEC 0-1
17-04-2005 FC Twente - NEC 2-1
12-03-2004 FC Twente - NEC 2-5
16-02-2003 FC Twente - NEC 1-2

En in een week tijd, twee keer naar FC Twente toe is niet leuk! En wij kunnen het weten, vorig seizoen nog (hoe krijgen ze het voor elkaar in Zeist!?) moesten we ook binnen een week, twee keer naar Enschede. Eerst kregen we voor de competitie alle hoeken van het Arke stadion te zien (4-0) en nog geen week later was Twente ook in de 3e ronde van de beker te sterk: 3-1. Toch is NEC gezien het verleden niet bij voorbaat kansloos, wie herinnert zich de 1-2 overwinning in 2003 niet meer, toen Dennis Gentenaar het stokoude record van Harry Schellekens brak! Of de 2-5 overwinning een jaar later, toen zelfs Rene van Rijswijk nog voor ons scoorde en natuurlijk  de laatste overwinning ergens eind augustus 2005, toen Tininho tien minuten voor de tijd de eindstand van 0-1 op het bord zette!

Heeeeeel misschien, als Twente een offday heeft, nog vermoeid is van Getafe-uit en NEC boven zichzelf uitstijgt en misschien dmv wat extra energy, valt er wat te halen. Wij zijn er in ieder geval weer bij, al is het maar voor de te lekkere broodjes hamburger en beenham (Zou Ferne Snoyl eigenlijk liever op de bank of de tribune zitten zondag!?) in het Arke stadion: "Nee schatje, ik eet niet thuis vanavond!".

Afwezig
Mark Otten (NEC, Afgescheurde kruisband)
Dominique Scholten (NEC, Gebroken onderarm)
Mark van den Boogaart (NEC, Enkelblessure)
Patrick Gerritsen (FC Twente, Dubbele Beenbreuk)

Vermoedelijke opstelling NEC
Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Worm, Vadocz, Kivuvu, Davids,
Holman, Janssen.

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 31 7 8 16 25 45
Uit 31 6 5 20 28 62
Totaal 62 13 13 36 53 107


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

"NEC niet de enige Rood-Groen-Zwarte Arbeidersclub is in Nederland?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen