Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 198
"Ze gaan als gekken tekeer"
maa. 12 september 1983

''Wanneer NEC er niet inslaagt de thuiswedstrijd met tenminste drie doelpunten verschil te winnen, dan geef ik geen cent voor de kansen de volgende ronde te bereiken."

Leo Beerendonk, NEC's hulptrainer, kwam gisteravond woorden tekort om de loftrompet te steken over de glanzende 2-4 overwinning die Brann Bergen, over twee dagen de tegenstander van de Nijmegenaren in de eerste ronde van de strijd om de Europacup voor bekerwinnaars, gisteravond in de stromende regen behaalde op de koploper van de Noorse competitie Vaalerengen uit Oslo. ''Echt, het is ongelooflijk zoals dat Brann Bergen tekeer is gegaan. Na twintig minuten leidde de ploeg al met 1-4. Vlak na de rust kwam Vaalerengen via een dubieuze strafschop nog wel terug tot 2-4, maar verder liet Brann Bergen het toch niet komen."

Veel kracht
''Wat ik begrepen heb van Noorse journalisten maakt het voor Brann Bergen niets uit of ze nu uit of thuisspelen. Ze gaan er vanaf de eerste minuut als gekken tegenaan. Natuurlijk vraagt dat veel kracht. Dat bleek na de rust wel. Toen was de ploeg eigenlijk uitgeblust. Technisch is het allemaal niet hoogstaand, maar de inzet is met geen pen te beschrijven. Ik heb er bijna geen woorden voor. En op eigen veld schijnt het nog een graadje erger te zijn. NEC kan de borst natmaken. Dat garandeer ik je."

Lyrisch
Leo Beerendonk, gisteravond eregast in Oslo (hij zat op de ere-tribune naast de 92-jarige oudburgemeester van Oslo en de voormalige Noorse schaatskampioen Per Ivar Moe), was helemaal lyrisch over het spel van Ingvar Dalhaug, de 26-jarige aanvaller, die gisteravond drie doelpunten voor zijn rekening nam. ''Die man blijft gaan. Die heeft maar een klein kansje nodig om te scoren," aldus de Nijmeegse spion.

Leo Beerendonk was verder bijzonder onder de indruk van international Anders Giske, die gisteravond ook eenmaal scoorde en Kjell Rune Pedersen, de man met het hardste schot van Noorwegen. ''Toch zie ik kansen voor NEC," concludeert Beerendonk. ''Wanneer de ploeg in staat is Brann Bergen zo'n twintig minuten te laten uitrazen om dan via uitgekookt spel het initiatief naar zich toe te trekken, dan hoeven we niet te wanhopen. Ik wil via de pers niet in details treden. Vandaag ga ik met Pim van de Meent de technische en taktische aspecten doornemen. Vooral voor onze aanvallers zie ik mogelijkheden. Maar nogmaals, laat niemand denken dat Brann Bergen een makkie is. Want dat is beslist niet het geval. Dat heb ik vanavond zelf kunnen constateren."