Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 86
Zo zagen wij het: Heerenveen - NEC
zat. 20 maart 2010 

De vaste uitvalsbasis bleek niet langer beschikbaar, ondanks vrij vervoer met slechts een plukje in het uitvak en een ruime nederlaag waar een gelijkspel meer op z’n plaats was geweest. We kunnen gerust spreken van een teleurstellende avond in Heerenveen. Een zéér teleurstellende avond om precies te zijn.

Een zeldzaamheid bij uitwedstrijden tegenwoordig, maar heel gewoon in Heerenveen eigenlijk: de wedstrijd was met eigen vervoer te bezoeken. Dat betekende dat een groep besloot ouderwets de trein te nemen, terwijl anderen de eigen auto verkozen. Allen met hetzelfde doel: cafe ’t Skoffeltje, al sinds jaar en dag de vaste uitvalsbasis voor de bezoekende supportersgroep op weg naar het Abe Lenstrastadion dat zich, zoals alles in Heerenveen, op slechts een steenworp afstand bevindt. Tijden veranderen echter, ook in Friesland. Een soort van harde kern van pompebleden heeft bezit genomen van het vriendelijke cafe en volgens de lokale Hermandad zijn de jochies, gekleed in de bekende casual merken hetgeen betekent dat de Engelse hooliganboeken ook in de bibliotheek van Heerenveen zijn binnengekomen, niet van het soort waar gezellig samen een biertje mee te drinken valt. Jammer, want ik was graag even dieper ingegaan op het nieuwe fenomeen van wannabee hooligans onder de rook van Thialf.

Gelukkig zijn er meer kroegen in Heerenveen en cafe De Wereld werd gekozen om de tijd tot aan de wedstrijd te overbruggen. Een kroeg, zoals je je een kroeg in Friesland voorstelt. Een oudere man achter de bar die alle tijd neemt voor de drankjes en ietwat verbaasd kijkt bij elke bestelling zonder Beerenburg. Wat oudere mannetjes aan de bar die aandachtig het schaatsen op tv volgen en instemmend knikken bij een goede rondetijd. Maar bovenal een kroeg die gastvrij, of eigenlijk beter zonder veel interesse, een groep vreemden ontvangt. Helaas was het aantal NEC’ers dat de moeite had genomen een biertje te komen bedroevend laag.

Die trend zette zich voor voort in het uitvak. Ook dat was pijnlijk leeg, slechts ruim 100 NEC fans hadden de moeite genomen. Ongelooflijk eigenlijk gezien het belang van de wedstrijd en het gegeven dat er geen restricties qua vervoer waren. Juist in mindere tijden heeft de club een goed gevuld uitvak als steentje in de rug nodig. Op dat vlak zijn we echter definitief afgezakt naar de onderste regionen van de eredivisie, misschien nog wel sneller dan de selectie zelf. Het weerhoudt NEC er echter niet van fris te openen. In de nieuwe 4-4-2 opstelling creëren de mannen van Vloet kans op kans. Met name Goossens komt vaak goed door, maar faalt telkenmale voor de keeper. Waar de makkelijke kansen niet aan hem besteed waren, valt een zondagsschot van zijn voet wel binnen. We staan voor en dat is meer dan verdiend.

Zoals vaker is de voorsprong ook gelijk een teken de goede beginfase gedag te zeggen en het initiatief aan Heerenveen te laten. En dat is, zeker met onze verdediging, vragen om problemen. Het is nog niet eens zo lang geleden, maar van Fernandez-Wisgerhof-Olsson-El Akchaoui naar de huidige achterhoede is een degradatie op zich. De backs (Burgzorg en Nuytinck) zijn nog jong en kunnen misschien groeien in de rol, het centrale duo is geen garantie voor vele jaren eredivisievoetbal. Het is wachten tot het mis gaat en dat gaat het als Zomer voor de zoveelste keer een knullige penalty weg geeft. Een op goed geluk poging van Sibon na een van richting veranderd schot begin tweede helft zorgt ervoor dat de verhoudingen redelijk snel hersteld zijn: we staan achter.

Het is goed om te zien dat de spirit daarmee allerminst is gebroken want vol ijver gaan de mannen van Vloet op zoek naar de gelijkmaker. En die had er natuurlijk gewoon moeten komen. Kans op kans dient zich aan, maar geen van de mogelijkheden wordt benut. Zomer en Vleminckx krijgen zelfs vrije kopkansen op een paar meter van de goal, maar ook die blijken te moeilijk. Het duurt uiteindelijk nog heel lang voordat ze aan de andere kant laten zien hoe het wel moet, hetgeen uiteindelijk zelfs tot een zeer geflatteerde 4-1 leidt. Een uitslag die niet helpt in de strijd om handhaving, al geeft het vertoonde spel wel vertrouwen dat we niet hoeven te verliezen in Den Haag of Venlo. Hetgeen noodzakelijk zal zijn willen we op korte termijn nog eens de kans krijgen dat uitvak in het Abe Lenstrastadion op een fatsoenlijke wijze te vullen.

Pol


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

20-03-2010 23:40 door
wat een rampen seizoen.. er moet heel wat gaan gebeuren anders kijk ik volgend jaar niet meer in die kille/stille goffert... met een beetje pech spelen we nog wat extra wedstrijden... en dan zie ik het somber in met een ploeg die niet wil knokken en alles ervoor wil doen om te winnen, kijk naar die eerste 3 kansen die ze om zeep helpen..en daarbij opgeteld de niet goed uitgespeelde kansen je had gewoon met 0-3 voor moeten staan na een half uur wat zeg ik 20 minuten..Fejzullahu was er weer niet en Vleminckx (in zijn systeem ) kon me wederom niet bekoren... een spits van 1,8 miljoen moet veel meer kunnen dan dat wat hij laat zien...echt triest.
Zomer is een domme voetballer , en sarpong is te wisselvallig... ik zie het echt somber in hoor , en dat na een jaar zoals 2008, daar hadden ze de vruchten van moeten plukken inplaats van de beste spelers verkopen..wil men hier überhaubt wel omhoog vraag ik me af, al die mooie pratjes die ze telkens niet waarmaken , ik vraag me af wie gaat dat een halt toe roepen!!!
VOOR HET TE LAAT IS.Let op M.B kom er maar in...
20-03-2010 23:44 door
NEC heeft maar 2 dingen nodig. Geld en een goede scouting.
21-03-2010 09:21 door
en emile ratelband ?
21-03-2010 11:12 door
Een bekwame technisch directeur zou ook helpen.
21-03-2010 11:39 door
Klopt men had nooit in zee moeten gaan met de huidige TD. Het was en is nog steeds een leerjongen van ome Leen. Ook de trainerskeuze was opvallend. Twee grote namen had NEC kunnen aantrekken. Verbeek (maar die vonden ze hier te dominant) en Jans voor het nieuwe seizoen. Maar nee Vloet moest komen. Hij doet het wel beter dan zijn voorganger, maar voor hoe lang. Geef hem wel een pluim dat ie overgestapt is naar een 4-4-2 systeem, want bij NEC moest altijd herkenbaar voetbal worden gespeeld in een 4-4-4 formatie.

Ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren met de zomerstop. Aalbers zal wel weer wachten op de kruimels na het WK. Inmiddels hebben we al afscheid genomen van heel wat spelers. En we weten ook nog niet wie er blijven. Gaat een heet zomertje worden voor Aalbers en co mochten zij blijven, maar iedereen begrijpt dat deze selectie ernstig tekort schiet. Zo hebben we per se een nieuwe linksback nodig, want Nuytinck moet nog een hoop leren. Ook het centrale duo Zomer Potje spelen veel te wisselvallig. Wellenberg doet het aardig en Burgzorg zijn vervanger ook (al zijn daar de meningen over verdeelt). Op het middenveld hebben we weinig vooruitdenkende spelers. Natuurlijk missen we Schone. Als ie blijft na het WK. Met Goossens zie ik het wel zitten op de linkshalf positie, op rechtshalf komen we tekort. Sibum begint mij steeds minder te bekoren. Voorin hebben we helemaal geen lekkere spitsen lopen. Hands up Vlem valt me nog steeds tegen voor die prijs. Moet je eens kijken wat er bij Heracles loopt. 3 heerlijke spitsen. Hier hebben we kermisklanten lopen met losse flodders. En zelfs koppend krijgen de verdedigers de bal er niet in. Ik heb nog eens na het doelsaldo gekeken. Maar liefst 49 treffers heeft Babos er al om zijn oren gekregen, terwijl hij een van de weinige is met een voldoende op het rapport. Als ik NEC was zou ik maar hard gaan zoeken naar goede sponsors met vele miljoenen anders worden we volgend jaar een soort Willem II.
21-03-2010 15:02 door
@aqua we hebben het er al zo vaak over gehad, de hele NEC organisatie moet worden doorgelicht en op de schop. Alle huidige bobo's moeten weg, waarom zou het hiermee volgend seizoen ineens wel goed gaan ?
De spookvz, JS, CA en cs, allemaal brandhout en incapabel. Geloof mij maar, volgend jaar Jupiler league
en weg zijn o.a. Goossens en Schone.
22-03-2010 08:33 door
Gelukkig valt de schade mee van het afgelopen weekend. Alleen Ado 1 puntje dichterbij.
Maar ADO moet nu tegen NAC, dat wel iets zal willen rechtzetten na het verlies bij Heracles
en W2 verliest sowieso van Vitesse. Dus (weer) een nederlaag tegen Feijenoord zou nog niet rampzalig zijn.
Maar zo kunnen we natuurlijk niet elke week gaan rekenen en gokken. NEC moet gewoon weer eens gaan winnen, punt ! En als het niet kan tegen Rotjeknor dan op z n minst een gelijkspel.
22-03-2010 09:05 door
Als dat zou kunnen aqua: 4-4-4Mr. Green
22-03-2010 09:34 door
De situatie bij ons is gewoon triest. Zo triest dat een speler als Burgzorg gewoon een contract krijgt aangeboden en dat ook nog eens een Burgzorg zegt dat het nog niet helemaal in de richting is van wat hij dacht......de wereld op zijn kop of niet? Burgzorg mag eigenlijk niet eens in de eredivisie spelen eigenlijk is het gewoon beschamend dat zo'n jongen een basisplaats heeft. En dan heb ik hetniet over zijn inzet hoor, die is altijd oke, maar qua techniek, overzicht en dergelijke is het diep triest. Centraal achterin kom je ook echt te kort. Het zou goud zijn als Otten terug komt en de centrale rol over kan nemen van pothuizen of zomer. Dit scheelt je ongeveer 4 penalty's per seizoen. Onbegrijpelijk dat er 1,8 miljoen in een Belg wordt gestoken die al weken niet 1x gevaarlijk voor het doel is verschenen, maar wel roepen dat er geen geld is....nee er is 1,8 miljoen uitgegeven aan een spits en nog eens 750.000,- aan iets waarvan we eigenlijk niet eens weten wat het is. Ja hij scoort bij JOng Zweden dus zal wel goed zijn......pff 2,5 miljoen weg gegooid ja vindt je het gek dat er geen geld meer is.....
22-03-2010 10:15 door
Ik weet het niet hoor, pure pech is mijn mening. Ik was er afgelopen vrijdag en zag een een fris NEC beginnen aan de wedstrijd met 5-6 kansen op rij. Voor een team wat voor het eerst in dit systeem speelt vond ik het prima, zo had ik ons cluppie nog niet zien beginnen aan een wedstrijd dit seizoen. Een onterechte nederlaag tegen de friezen, Been kan zijn borst nat maken volgende week Vloet hou vast aan dit systeeemSjaal Sjaal
22-03-2010 10:24 door
5 honderd procent kansen missen noem jij pech??? Een dat Heerenveen uit 1 halve kans scoort is dan weer geluk......?? Alles heeft te maken met kwaliteit. Kwaliteit wat wij niet hebben. 4-4-2 is een mooi systeem maar er klopte afgelopen vrijdag geen ruk van. NEC heeft van alles gespeeld behalve 4-4-2. Beerens kon de bal op eigen helft ophalen en vervoglens 30 meter met de bal aan de voet het 1 tegen 1 duel met Nuytink aan gaan. Janmaat liep regelmatig regelrecht over ons middenveld heen zonder iemand tegen te komen. 4-4-2 in aanvallend opzicht leuk want je staat met Sarpong en Goossens meteen met 6 man bij de tegenstander in het strafschopgebied wat natuurlijk kansen brengt.......maar die zelfde 2 hebben een broertje dood aan meeverdedigen waardoor je in de tegenstoot meteen 6 man mist achter de bal. Niemand is meer verantwoordelijk voor mandekking, iedereen verdedigd de zone......maar daarvoor moet je wel voetbal intellegentie hebben.......laat ons dat nou ontbreken. Beerens en janmaat hadden de dag van hun leven en konden alles doen wat ze wilde. Als je tegen Feyenoord net zo verdedigd als tegen Heerenveen wordt het 2-7.
22-03-2010 10:37 door
die verdediging is zwaar onder de maat. Daar zit het probleem. En die Vleminck, daar erger ik me rot aan, die loopt maar te zwaaien en die ingooien hebben hun beste tijd ook wel gehad. Is 1 keer goed gelukt, maar daar kun je niet een heel mislukt seizoen op drijven.
22-03-2010 10:59 door
Hilversum Fc heeft een punt. op het moment dat Sarpong en Goossens aanvallend hebben meegdaan, schakelen ze traag om waardoor er in de counter nog maar 2 middenvelders over zijn. Sibum en Radomski. Sarpong is echt een goede voetballer, maar je ziet hem 70 minuten niet. Goossens idem. Als je dan ook nog 2 dramatische backs hebt dan is het vragen om tegen doelpunten. In de counter ligt het middenveld op de zijkanten helemaal open. En die 2 koekenbakkers voorin, daar wordt je toch ook doodziek van. Een Belg die allen loopt te mekkeren, enorm traag is en geen bal kan vasthouden en een zweed die nooit moe van het veld af komt. Wat is dat een fletste speler zeg. Het is niet erg om een keer een duel aan te gaan. Ik vraag me echt af of Worm wel slechter is en dat ik mezelf die vraag stel is al heel erg. Sibum en zomer zijn uit vorm. Alleen Pothuizen haalt nog elke week een voldoende en dat is met zijn leeftijd ook niet echt een goed teken voor NEC en de beleidsbepalers. En hij moet dan ook nog altijd als stormram naar voren. Het is gewoon lachwekken dat hij met 38 jaar de boel dan nog moet redden. Het wordt nog zwaar want een bank heeft nec ook niet. Het worden nog barre tijden. Er in blijven zal wel lukken en dan heel snel dit jaar vergeten. Hopelijk kunnen ze volgend jaa wel spelers halen die wat toevoegen. Want de aankopen van dit jaar waren drama. Dat kan een keer gebeuren, maar ze moeten wel leren van hun fouten. Ik vraag me altijd wel af waarom wij nu nooit een keer een Dost, Honda, Suarez enz kunnen scouten/opleiden. Spelers die onbekend binnenkomen bij een club en dan met veel geld worden verkocht. Waarom kunnen andere clubs dat altijd wel. Wij krijgen altijd miskopen, gehuurde spelers en tropische figuren op proef die altijd worden afgetest.
22-03-2010 11:56 door
De scouting is hier nooit zo best geweest bij NEC. Ook mis ik een bepaald soort lef in de technische staf. Okay ze hebben het aangedurft met hands up Vlem, maar het gaat weer een soort Nietzielannetje worden. Veel geld gekost met weinig rendement. Dat vallen begint zo gewoon te worden dat de scheids er niet meer naar kijkt. Een speler zoals hij hoeft in principe nooit te vallen. Het wordt tijd dat ie zich professioneel gaat gedragen. Mee gaan in de strijd. Het is jammer dat de scouts zoveel potentie in hem zagen.
22-03-2010 13:02 door
Maar kijk dan ook wie er bij ons scout zijn.......De gier....met alle respect voor Jack..., is van geweldige waarde geweest maar heeft dit baantje als vriendendienst gekregen en zie hier de resultaten. NEC heeft de scouting nooit proffesioneel opgezet met mensen die echt verstand hebben van ontwikkeling en weten hoe contacten liggen. Neem bijvoorbeeld een Beenhakker, kent iedereen en alles en heeft alleen een portemonnee nodig....Dat geld is bij NEC al meerdere malen beschikbaar geweest maar er is nooit iets goeds mee gedaan. Zo slecht zelfs dat investeerders nu dus niet meer willen.
23-03-2010 09:55 door
voor diegenen die voor deze wedstrijd zo fel reageerden op meningen van anderen die zeiden dat we kansloos waren. zie hier het bewijs! we waren kansloos!! wedstrijden win je niet met 15 minuten redelijk voetbal
23-03-2010 11:32 door Mark Ariaans
Kansloos? Heb je de wedstrijd wel gezien, WHUFC? 7 a 8 opgelegde kansen, als een van de twee andere kansen van Goossens, de kopbal van Zomer of Vleminckx, of de twee schoten van Sarpong erin gaan dan loop je gewoon met 3 punten van het veld af. De laatste twee doelpuntne van Heerenveen gingen nergens meer over, en zelfs na de 2-1 achterstand had NEC nog alle mogelijkheden om in ieder geval een punt mee naar huis te nemen. NEc was minstens gelijkwaardig, zo niet beter, dus 'kansloos' is absolute onzin.
23-03-2010 12:48 door
@ Marc Ariaans.
Het is 4-1 geworden en dat is wat staat. Of het kansloos was doet er niet toe. Heerenveen deed het beter want die scoorde 4 keer en NEC maar 1 keer. Als bestaat niet. NEC was beter in het eerste kwartier. Voornamelijk omdat Heerenveen er helemaal niets van bakte. Daarna zakte het als een plumpudding in elkaar. Nec kreeg daarna kansen uit corners en vrije trappen. Maar NEC speelt een soort van toevalsvoetbal.
is geen lijn te ontdekken. 2 spitsen of 3 spitsen. Ze komen gewoon kwaliteit te kort.
23-03-2010 13:01 door Mark Ariaans
@Jansen: scorebord-logica pur sang. Alsof einduitslagen per definitie representatief zijn voor het wedstrijdbeeld, wat een totale onzin. Twee doelpunten uit penalties, de 4-1 is voor de statistieken, en de 2-1 was een ongelukkige klutsgoal. En dan heb je de meeste kansen van Heerenveen wel zo'n beetje gehad. Als je gaat zitten beweren dat de uitslag je gelijk bewijst hoeven we uberhaupt al niet meer na te praten over wedstrijden, kun je de hele sport net zo goed op papier af doen. De 4-1 was totaal geen goede afspiegeling van de wedstrijd, en degenen die beweren dat dat wel zo was hebben of niet gekeken of een bril nodig.
23-03-2010 13:59 door
@Mark, je hebt helemaal gelijk Mark, het had net zo goed 8-4 kunnen worden....., echter het probleem is dat het geen 8-4 geworden. Het probleem is dat we wederom van een concurrent verliezen. Nog zorgelijker is het dat wij 5 honderd procent kansen er blijkbaar niet in schieten dit is namelijk geen pech maar onkunde. 1 kans kun je missen, 2 misschien ook nog maar 5!!!! En dat je veel kansen krijgt is leuk maar je vergeet voor het gemak dat doordat we met zoveel mensen voorin liepen het achterin een gatenkaas was. Het is dat Heerenveen ook een zeer matige ploeg is en dat zij ook de ruimtes niet benutten....Het is zorgelijk om te zien dat wij bij balverlies minstens 6 man voor de bal hebben staan ipv erachter. Dit zijn basis beginsels die ik bij ons nog steeds mis zie ga. Net als het dramatisch instappen van zomer bij de penalty...Als hij gewoon met die jongen mee draaid en loopt is er niks aan de hand.....maar als je in de 16 zo je poot uit gaat steken dan kun je op dit niveau wachten op een penalty. Hier loeren de spitsen gewoon op...en met pothuizen en zomer hebben tegenstanders van ons 2 geweldige slachtoffers gevonden.
23-03-2010 14:07 door Mark Ariaans
Het probleem in mijn ogen was dan ook dat de balans op het middenveld zoek was. Ik geloof nog steeds dat 4-4-2 als systeem voor deze ploeg de beste oplossing is, alleen de invulling tegen Heerenveen was niet de juiste. Goossens en Sarpong verdedigden niet genoeg mee, en dat betekent dat de backs van Heerenveen mee mochten opkomen. Daardoor kwamen Nuytinck en Burgzorg, toch al niet de meest ervaren vleugelverdedigers, regelmatig tegenover 2 man te staan. We verloren van Heerenveen niet in de voorhoede maar op het middenveld.

Zet echter Davids erin voor de geschorste Sarpong en hopelijk heb je dan ineens wel meer defensieve balns op het middenveld, waardoor Radomski en Sibum (die overigens gewoon heel slecht was afgelopen vrijdag) meer aan voetballen kunnen toekomen. Dus Goossens achter de spitsen, Davids op links, en dan wil ik het nog wel eens zien. Uiteraard moeten we koeler zijn in het afronden van de kansen die we krijgen, dat is een open deur, maar je moet ze wel eerst creeren voordat je ze kunt scoren. En in alle voorgaande wedstrijden afgezien van tegen NAC waren de kansen er niet eens.
23-03-2010 15:02 door
Klopt Mark, met davids heb je in elk geval verdedigend meer balans, echter in aanvallend opzicht zal Sibum of Radomski door moeten lopen en Davids zijn verdedigde taak moeten blijven invullen want daar heb je aanvallend niks aan. Sibum en Radomski waren allebei heel slecht tegen Heerenveen. 4-4-2 is zeker een prima systeem voor NEC het enige gevaar is dat niemand meer een vast man heeft en iedereen naar elkaar gaat zitten kijken wie welke speler neemt. Nog vervelender wordt het met tegenstanders die wisselen van positie. Bij NEC is niemand in staat om het het middenveld neer te zetten en vroegtijdig aan te geven wie wie pakt. Met 4-3-3- heeft iedereen een eigen man en weet iedereen wat hij moet doen. Tegen Heerenveen kon je dus heel duidelijk zien dat mensen nu zones moeten gaan verdedigen en dan dus blijkbaar geen man meer pakken bij het verdedigen.
23-03-2010 15:33 door
Huilend Huilend
23-03-2010 15:38 door
Misschien het systeem vleminckx proberen met vlem op de bank.kan geen goal schelen.

wILLIAM DENK ER MAAR OVER NA,MAAR NEEM GEEN OVERHAASTE BESLISSINGEN!!
23-03-2010 19:13 door
De balans van 2 jaar Aalbers moet maar eens worden opgemaakt.
23-03-2010 21:48 door
Aalbers kan wat mij vertrekken. De man straalt niks aan, koopt of investeert verkeerde spelers, heeft geen aantrekkingskracht en stuurt een jargon aan spelers weg al dan niet terecht. NEC verliest vandaag alweer nu van Heerenveen met 2-3 op eigen veld. Jongen stap op we hebben het helemaal gehad met je. The finger
24-03-2010 09:10 door
@Mark Ariaans
als je nou eens begint met te lezen wat een ander schrijft, alvorens meteen weer wat neer te knallen!

als je een kwartiertje goed staat te voetballen, en dan bij 0-1 ineens als een bange hond in elkaar zakt, win je geen wedstrijden!
als je een hoop kansen mist, is het of pure pech, of een tekortkoming in je ploeg. daargelaten wat het bij NEC is.
Ik heb dus inderdaad de wedstrijd WEL gezien, en ik heb naar mijn mening gezien dat NEC kansloos heeft verloren!
niet om de kansen die gemist werden, maar om de instelling waar ze mee speelden, laf en zwak!

"Een degradatie van NEC te voorspellen is?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen