Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 158
Jong NEC verliest met ruime cijfers
maa. 8 maart 2010

Vanavond was het weer zo ver: onze jonge talenten traden weer eens aan op de Eendracht. Na een debakel in de beker vorige week moest het team van Jack de Gier deze week Ajax zien te verslaan.

En met Ajax kwam er een bekende tegenstander terug op de Eendracht. Een paar weken geleden kwam Jong Ajax ook al op bezoek voor een bekerduel. Hoewel NEC dit duel toch wel gemakkelijk won was het voor de wedstrijd van vandaag al te zeggen dat het heel moeilijk ging worden. Met namen als Gabri, Aisatti, Sulejmani en Suk op het veld stond er een Eredivisie-waardig elftal op de benen. Bij NEC speelden onder andere Joey Brock, Dominique Kivuvu, Rick ten Voorde, Rutger Worm, Mark Otten en John Goossens.

De Koreaanse aanwinst van Ajax, Hyunjun Suk, tekende al in de eerste paar minuten voor het eerste doelpunt. In de twintigste minuut kwam Suk ook in het nieuws, alleen dan wat minder positief. Hij maakte een flinke overtreding op Mark Otten, die na maandenlang blessureleed weer eindelijk eens mee kon doen. De scheidsrechter vond het niets, en hoewel het er op het eerste gezicht ernstig uitzag kon Otten de wedstrijd gelukkig voortzetten. In de dertigste minuut was het weer raak door een doelpunt van, u raadt het al, Suk. Mark Otten werd gevloerd in een duel waarna Suk oog in oog met Cillessen niet faalde. Om nog maar even bij Suk te blijven: een vijftal minuten na het doelpunt kreeg hij een gele kaart na opnieuw een grove charge op Mark Otten.

In de tweede helft werd Mark Otten gewisseld. Hij deed het zeker niet slecht en was naast de voetballende kwaliteiten ook als leider belangrijk. Hij was in ieder geval niet geblesseerd: ''Ik heb niets, ik werd gewoon uit voorzorg gewisseld'' waren zijn woorden. Hij mocht eind tweede helft nog wel eventjes het veld in: als ballenjongen.
Zijn vervanger was Shanon Carmelia, die normaal in de basis had gestaan. In de tweede helft moest Ajax al snel met tien man verder. De Koreaan Suk kreeg zijn tweede gele kaart na een elleboogje richting verdediger Joey Klare. Er werd echter niet geprofiteerd van de man meer situatie. NEC creërde weinig en de kansen die ze kregen werden niet benut. Rutger Worm had oog in oog met Pannenkoek Verhoeven moeten scoren en ook Bastiaan Weiser was dicht bij een goaltje.

Doordat NEC het spel niet naar zich toetrok kreeg Ajax weer wat meer zelfvertrouwen en zochten ze het doel van Cillessen weer op. Carmelia kon met perfect verdedigen nog wel voorkomen dat Sulejmani een scoringskans werd ontnomen, maar kon de gatenkaas in de zestigste minuut in de verdediging niet rechtzetten. Sulejmani faalde in eerste instantie oog in oog met Cillessen maar schoot de rebound er toch nog in: 3-1.

Als een soort van alles-of-niets bracht Jack de Gier de spits Alakmak in voor verdediger Langedijk maar ook dit mocht niet baten. De Amsterdammers straften de slechte verdediging (onder andere Joey Klare) van NEC mateloos af. Joey Brock speelde als linksback als enige een zeer goede wedstrijd. 4-1 Ozbiliz, 5-1 Aisatti en in de laatste minuut ook nog Bonevacia: 6-1.

Ook waren er een aantal bekende voetballers en trainers langs de zijlijn. Martin Jol was vertegenwoordigd voor de Amsterdammers, en aan de kant van NEC waren Patrick Pothuizen, Bas Sibum, Jeffrey Sarpong, Bram Nuytinck en Lasse Schöne aanwezig. Ook Wim Rip keek vanaf de zijkant toe. Van de eerste selectie speelde Rick ten Voorde slecht: hij leed veel balverlies en kon weinig kansen creëren. Ook John Goossens speelde erg slecht: negen van de tien passes bereikten de voorhoede niet. Rutger Worm en Dominique Kivuvu speelden een onopvallende wedstrijd.