Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 123
Zo zagen wij het: Ajax-NEC
maa. 27 oktober 2008

Waar donderdag nog in Zagreb tegen de plaatselijke Dinamo werd gespeeld, mochten onze jongens het zondag alweer in de ArenA tegen Ajax opnemen. Een vermoeid ogend team kwam niet verder dan een verdiende 2-0 nederlaag. Na de wedstrijd ging het vooral over de niet gegeven penalty. Een loepzuivere pingel die op advies van een collega van Ruud Bossen werd ingetrokken, en als vrije trap buiten de zestien werd gegeven.

Een kleine 100 uitsupporters namen de moeite in deze drukke dagen af te reizen naar de wedstrijd in Amsterdam. Twee bussen die ondanks politiebegeleiding de file in reden, en daardoor net op tijd waren voor de spelersopkomst. Ook in Amsterdam leefde de wedstrijd niet erg. Het stadion zat misschien net driekwart vol en was decor van een troosteloze en sfeerloze ambiance. Het is absurd om te vermelden maar een pluspunt voor de meegereisde uitsupporter was het verdwijnen van het net voor het uitvak. Waar eerdere jaren werd opgehikt tegen een net rondom het uitvak, kon nu naar voetbal worden gekeken zoals het hoort. Eindelijk hebben ze het in Amsterdam geleerd.

NEC begon de wedstrijd niet eens zo slecht. Hier en daar wat onnauwkeurigheden, maar kansen werden niet makkelijk weggeven. Eind eerste helft werd Lasse Schöne zelfs getorpedeerd in het vijandige strafschopgebied. Scheidsrechter Bossen wees resoluut naar de penaltystip. De dichterbij staande grensrechter schreeuwde in zijn oor echter anders; een vrije trap buiten de zestien meter. De ArenA haalde opgelucht adem, helemaal toen Bas Sibum een minuut later slordig balverlies leed, en Huntelaar na een shot van Suarez eenvoudig de 1-0 binnen kon schuiven.

In de troosteloze tweede helft maakte NEC eigenlijk nooit meer aanspraak de punten naar Nijmegen mee te nemen. De eerste helft kon Huntelaar nog een rebound van Suarez binnen schieten, de tweede helft was het precies andersom. Onze jongens waren zichtbaar vermoeid, en het was aan Babos te danken dat het bij 2-0 bleef. Waar veel slordigheden te ontdekken waren, had Babos eigenlijk alles.

Toch kan de spelers niet veel verweten worden. Het is geen schande bij Ajax te verliezen, al was het zeker niet nodig. Persoonlijke fouten overheersten het spel van onze jongens, en juist dat werd door Ajax afgestraft. Mario Been zei na de wedstrijd dat door persoonlijke fouten niet aangesloten kan worden bij de positie waarnaar verlangd wordt. Zijn prachtige omschrijving verdient vermelding: ‘’Als je dit soort fouten blijft maken blijf je eigenlijk dweilen met de kraan open.’’ Veel tijd om bij deze nederlaag stil te staan is er echter niet. Woensdagavond moeten onze jongens alweer aan de bak tegen de FC van Groningen. Dat zal ongetwijfeld wederom een zware en moeilijke wedstrijd worden. De steun van het publiek zou daar wel eens doorslaggevend kunnen worden.