Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
"Kapitaalvernieting voor NEC? Daar zit ik niet mee"
don. 29 juli 2010 

 Joël Tshibamba werd afgelopen seizoen door NEC bij het grof vuil gezet, maar kwam via via toch bij Arka Gdynia terecht. Daar groeide de aanvaller uit van paria tot spits van de Poolse landskampioen.

"Ik had echt het gevoel dat vorig seizoen mijn seizoen in Nijmegen zou worden", zo kijkt Tshibamba in het Algemeen Dagblad terug op het jaar dat hij 'krankzinnig' noemt. NEC-trainer Dwight Lodeweges zag het niet in hem zitten en een verhuurperiode was aanstaande. "Er was interesse van mooie ploegen. NEC blokkeerde echter alles. Uiteindelijk kon ik alleen naar FC Oss, waarmee NEC samenwerkt."

Bij de eerstedivisionist kwam Tshibamba tot vijf doelpunten in twaalf wedstrijden, maar toen moest hij vanwege een incident met Karim Fachtali ineens vertrekken. "Iedereen die bij die training aanwezig was, heeft gezien dat Karim mij sloeg. Ik heb hem nooit geslagen, maar moest wel terug naar Nijmegen. Met het stempel 'onhandelbare jongen' op mijn voorhoofd."

In Nijmegen kreeg hij te horen dat zijn aanwezigheid niet langer op prijs werd gesteld. "Ik had voor NEC zó belangrijk kunnen zijn. Weet je, ik ken mijn kwaliteiten. Ben een jongen van de stad en ik wilde mijn club helpen." Zo liep het echter niet. Arka Gdynia meldde zich en daar verdiende hij in vijf maanden een transfer naar landskampioen Lech Poznan.

Met die club vocht de 21-jarige aanvaller dinsdagavond om een ticket voor de Champions League (1-0 zege voor Sparta Praag). Een lange neus halen doet hij echter niet. "Nee, ik ben alleen blij dat die club me gratis heeft laten gaan", zegt Tshibamba ietwat cynisch. "Mij wegsturen was voor hen kapitaalvernietiging? Daar zit ik totaal niet mee. Ik hoop dat de club nu heeft geleerd hoe ze met talent moet omgaan."

Bron: VoetbalPrimeur
 
 Reacties op dit bericht:

Op dit bericht kun je geen reactie plaatsen.
"Emmen ooit NEC was? "
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen