Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
De medewerkers

Het is al vaak gezegd, maar de meest inhoudsloze functie bij De Trouwe Honden is die van de voorzitter. Een fotograaf, een redacteur, een programmeur, daar heb je wat aan, maar een voorzitter? Wat doet die eigenlijk? De medewerkers van DTH vonden het tijd worden dat ik, als voorzitter, ook maar eens wat nuttigs ging doen. Misschien kon ik wel een stuk schrijven over de mensen die wel iets nuttigs doen bij DTH? Even kort de medewerkers voorstellen vanuit mijn “point of view”. The chairman introducing his men! Off we go!

Mocht je één van de medewerkers persoonlijk willen benaderen, klik dan op de naam om een email te sturen!

Bennieboy
Doet bij DTH: Voorbeschouwing, Nieuws

Wie Bennie zegt, zegt voetbalsjaaltjes. Zijn hele huis hangt van boven tot onder vol met allerlei NEC shawls. Het jaar 2008 was natuurlijk een topjaar voor z'n verzameling met al die duosjaaltjes. Alles wat maar lijkt op een NEC shawl is in zijn bezit. Hij schijnt zelfs die afzichtelijke roze shawl te hebben gekocht, maar ja je bent verzamelaar of niet. Toch zal ook zijn voorkeur uit gaan naar shawls met prachtige tegenstanders. Niet alleen voor z'n verzameling, maar ook omdat hij dan voor DTH zijn mooie voorbeschouwingen kan schrijven. Een mooi affiche is voor een voorbeschouwing natuurlijk extra leuk!

Daan
Doet bij DTH: Nieuws, DTH awards, In de Media, database bijwerken

Je kent ze wel, de beroemde stille krachten achter een website. Daan is er zo één. Hij raakt niet zo snel in paniek, houdt planningen in de gaten, is meer van het goed luisteren, dan hard roepen en heeft ook nog enige technische kennis. Een hoop, zo niet allemaal, kenmerken die ik zelf niet heb. Oostblok-liefhebber Daan is goed ingevoerd in de geschiedenis van onze club. En dat is knap wanneer je bedenkt dat Daan geboren is toen ik Fransje Janssen aan het aanmoedigen was op de East side. Iets dat nog voelt als de dag van gisteren trouwens. Geeft ook meteen aan waarom Daan een belangrijke kracht is bij DTH en wat voor een gevarieerd gezelschap we eigenlijk zijn in leeftijd en interesses.

Hans 112
Doet bij DTH: Rondje om, nieuws

Hans is dat mannetje dat altijd met die camera irritante foto’s maakt voor rondje om. Daarna zet hij er altijd van die bijdehante zinnetjes bij. Regelmatig zit de DTH mailbox dan ook vol met klachten over zijn handelen. En natuurlijk kan ik als voorzitter dan weer brandjes gaan blussen. Huilende spelersvrouwen en trotse Maybach bezitters, ze zijn allemaal voorbij gekomen. Gelukkig hebben ze Hans 112 nooit wat aangedaan, want dat kan iemand met zo’n bijnaam ook echt niet hebben. Als iemand namelijk een logische bijnaam heeft is het Hans 112 wel. Ontelbare operaties, ontelbare ongelukken, ontelbare vage aandoeningen, ontelbare ziekenhuisovernachtingen en ontelbare botbreuken, hij heeft ze allemaal gehad. Wees dus voorzichtig als je ‘m ziet, want we hebben hem hard nodig!

Jeffrey
Doet bij DTH: Rondje om, nieuws, opinie, HUZDN, poll, quote van de week

Wie de lijst bekijkt zou zich kunnen afvragen of Jeffrey naast NEC en DTH nog wel een leven heeft. Het vreemde is dat dat wel het geval is, want de kids en de vrouw komen ook niets tekort. Alles heeft te maken met z’n uitzonderlijk snelle werktempo. Hij heeft zelfs nog tijd om ook de rest van de DTH redactie achter de reet aan te zitten. Jeffrey zou een modelvoorbeeld kunnen zijn voor het project overenthousiast van Dorethe Friessen. Als de hele DTH redactie nog in de oriënterende fase zit, komt Jeffrey vaak al met de keiharde conclusies uit de eindevaluatie. Zo snel als hij nu bij DTH is, zo snel was hij ook in 2003 toen hij de schoen van Jarda Simr wist te bemachtigen, waarmee Jarda ons Europa had ingeschoten. Die schoen maakt deel uit van de collectie van zijn kleine NEC museum. De plek waar hij z’n inspiraties vandaan haalt voor “herinnert U zich deze nog” (kortweg HUZDN).

Joris
Doet bij DTH: Wedstrijdverslagen, opinie.

Ver weg in Amsterdam zit Joris. Wat hij daar allemaal uitspookt is mij niet allemaal bekend, maar het schijnt dat hij de laatste tijd veel gesignaleerd is in het Haagse pluche in het hart van onze democratie. Je ziet het, zelfs daar zijn we geïnfiltreerd. Zou de AIVD al een DTH-dossier hebben? Maar er bereiken mij ook weer berichten dat Joris, buiten Europese wedstrijden van NEC om, regelmatig te vinden is in Hamburg. Vooral bij die club bij de ons inmiddels bekende Reeperbahn. Hoe dan ook, het klinkt allemaal wat vaag en onduidelijk. Iets dat totaal niet strookt met zijn wedstrijdverslagen en ander werk. Dat is juist glashelder en duidelijk geschreven.

Maarten Omvlee
Doet bij DTH: Columns, opinie.

De NEC supporter die al wat jaartjes bij de club rond loopt weet natuurlijk wie Maarten Omvlee is. Maarten was die uiterst niet objectieve radioverslaggever die dolenthousiast verslag deed van de wedstrijden van NEC voor de lokale omroep. Daarnaast schreef Omvlee ook de nodige leuke stukjes, waaronder enkele columns in het oude fanzine van DTH. Na wat jaartjes van het journalistieke toneel te zijn geweest is het tijd voor een comeback! En niet zomaar eentje, want het vuur is duidelijk weer terug. Zo maakt hij voor DTH de nodige leuke artikelen, maar op de achtergrond is hij ook bezig met een boek over Nico de Bree en is hij bij heel veel radiostudio's binnen gewandeld om ook daar die oude liefde weer op te pakken. De liefde die in ieder geval nooit bij Maarten zal roesten is die voor de club.

Mark
Doet bij DTH: Nieuws, columns, opinie.

Een beetje fansite kan tegenwoordig niet meer zonder buitenlandse correspondenten, vandaar dat onze man die opereert vanuit de bakermat van het voetbal een welkome aanvulling was voor ons team. Ondanks de behoorlijke afstand weet Mark vaak toch z'n visie op de club als een insider te etaleren. Live voetbal kijken zit er helaas niet in, behalve dan bij één van de twee plaatselijke profclubs in Sheffield. NEC is voor Mark gelukkig te volgen via de welbekende livestreams. Een eventuele degradatie zou daarom dodelijk zijn voor Mark, want live wedstrijden via een streampje uit de Jupiler league zijn er amper (en misschien is dat maar goed ook!). Wat Mark in Engeland te zoeken heeft is mij een raadsel, als we de geruchten mogen geloven had het iets met wat vrouwelijk schoons te maken. Die dame moet wel heel mooi zijn wil je er NEC voor laten schieten.

Maurice
Doet bij DTH: Uit de oude doos, nieuws.

Maurice hebben we weggeplukt van stadionplein 1. Daar scheen hij een hele belangrijke functie te hebben bij de club. Iedere dag liep hij in strak pak rond en was hij wat aan het delegeren. Dat pak is inmiddels verdwenen, maar z’n liefde voor NEC niet. Begin met hem over NEC en hij komt met allerlei mooie herinneringen aanzetten uit lang vervlogen tijden. Het zal daarom ook geen verrassing zijn, waarom juist hij de rubriek “Uit de oude doos” nieuw leven heeft ingeblazen.

Patrick
Doet bij DTH: Specials, nieuws, interviews, technische zaken, fotosjoppen, database bijwerken.

Wat Patrick met een computer kan is ongelofelijk. En als hij met die computer bezig is, gaat dat in een tempo waar Saidi en Adilson Ben David Dos Santos slakken bij lijken. Waar ik verwonderd naar alle schermpjes aan het kijken ben die voorbij komen, toont Patrick geen enkele paniek of opwinding. Echt opgewonden krijg je Pat pas met een goede fles Wodka of een Oekraïnse schone. Oh ja en NEC natuurlijk. Bekend werk van Patrick zijn de reisgidsen rond Europese wedstrijden. Een bron van informatie over die zo typische culturele bezienswaardigheden in landen die ooit rechts van het ijzeren gordijn lagen. Logisch want geen obscure discotheek in het voormalige oostblok of Patrick heeft hem bezocht. Noemenswaardig om nog te melden is dat Patrick trotse bezitter is van record “snelste ritje naar een uitwedstrijd van NEC“. Een record dat waarschijnlijk nooit meer uit de boeken zal gaan met het alsmaar toenemende autoverkeer. In drie kwartier van Nijmegen naar het gastenvak van Heerenveen, inclusief parkeren en tanken! Ik krijg er nog steeds hartkloppingen van.

P@rickK
Doet bij DTH: Nieuws, Aan het lijntje.

Deze P@rickK heeft geen rugzak vol met computerkennis, maar trekt er met z’n rugzak liever op uit aan de andere kant van de wereld. Zo is hij enige tijd geleden voor de lol tussen slangen en krokodillen gaan wandelen down under. Bij terugkomst dook hij meteen weer in de slangenkuil van onze website en ging hij weer verder met zijn favoriete bezigheid bij DTH: fanatiek op zoek gaan naar nieuws over onze club. Voor het fansitewerk is P@rickK een echte laatbloeier, maar dan wel één die zich in korte tijd al zo belangrijk heeft gemaakt voor DTH, dat we hem niet meer kunnen missen! Mocht je een keer een zekere P@rickK van DTH aan de telefoon krijgen, schrik dan niet. Waarschijnlijk wil hij je alleen maar een paar vragen stellen voor de rubriek "Aan het lijntje".

Pol
Doet bij DTH: Penningmeester, database beheer, opinie, columnist, wedstrijdverslagen

Pol is één van de routiniers in de selectie van DTH. Hij interesseerde zich in het fenomeen fanzine, in NEC en in voetbal in het algemeen. Die drie basiskenmerken zorgen ervoor dat Pol inmiddels allround inzetbaar is binnen DTH. Pol is in het dagelijks leven een belangrijke commerciële man, vandaar dat we hem de functie van penningmeester toevertrouwden (lees: in de schoenen schoven). Dat doet hij best aardig, alleen wachten we alweer 3 jaar op een sluitende begroting. Hoewel je het niet zou verwachten is hij minder commercieel ingesteld bij de website. Het liefste zou hij werken zonder sponsors, maar dat is voor een site zonder verdere inkomsten een lastig verhaal. Zoekt u nog iemand voor goede menustructuren voor websites, een echte zorgzame vader en familieman, een kenner op het gebied van vervoer naar uitwedstrijden van alle Nederlandse clubs tot en met de zesde klasse D of zoekt U nog iemand die zorg draagt voor een foutloze invulling van uw archief of database? Pol is je man!

Oe-a-gentenaar
Doet bij DTH: Interviews, Nieuws

Oe-a-Gentenaar is de zoon van een bekende NEC supporter. Bij de gebruikelijke persoons -en familiecontrole tijdens onze sollicitatieprocedure zat het dus wel goed. Er was niks mis met de opvoeding van deze jongen en het rood-groen-zwart giert door z’n kransslagader. Prima profiel voor een nieuwe medewerker. Wel hebben we tijdens de sollicitatieprocedure bedongen dat Rick flink meer betaalt aan ziektekostenpremies. Hij heeft er namelijk een handje van om tijdens Europese uitwedstrijden (ja zelfs in Oostbloklanden bij -13 graden!) in z’n blote pens in de hekken te gaan hangen. Het blijft verbazingwekkend dat hij nog nooit met een dubbele longontsteking thuis is gekomen.

Sjaak
Doet bij DTH: Columnist

Al jaren is Sjaak een vaste columnist bij DTH en dat al vanaf het eerste uur. Het voetbal zelf vind hij de belangrijkste bijzaak bij de club en daarom zie je ook dat veel van z’n columns gaan over supporterszaken, veiligheidsbeleid, sfeer, merchandising enz. En over deze onderwerpen, die voor veel andere supporters juist weer bijzaken zijn, kan hij zich dan weer heel druk maken....Maar goed dat tekent Sjaak, de man die naar eigen zeggen een oude lul is, maar dan wel die eentje die geen viagra nodig heeft om opgewonden te raken over alles rond onze club.

Sjef
Doet bij DTH: Techniek

Raak je net als ik ook in paniek bij termen als PHP, shares, optimalisaties, bots, caching, queries, resolvingsproblemen, downtime, favicons, DDoS, RSS feeds en meer van dat soort apocalyptische computertermen? Nou Sjef dus niet. Hij is onze grote technische site goeroe en als hij ook maar een week niet te bereiken is dan worden we al bang en zien we het einde van de site met rasse schreden naderen. Tussen al zijn computerklusjes door is Sjef regelmatig in het vliegtuig te vinden. Net als Patrick is hij een ware Oostblokgroupie en weet ook hij de typische geneugten van het Slavische volk op waarde in te schatten. Alleen je hebt altijd baas boven baas: Sjef woont inmiddels in Krakow en spreekt beter Pools dan Niedzielan ooit Nederlands sprak.

Thomas
Doet bij DTH: Wedstrijdverslagen, opinie, columnist.

Naast zakelijke en politieke kopstukken hebben we bij DTH ook mensen met oog voor juridische zaken rondlopen. Thomas kruipt uit z’n schulp als er weer eens fijne jaarverslagen van het CIV, beleidsstukken, voetbalwetten en ander juridisch getinte bronnen voorbij komen. Hij houdt ze kritisch tegen het licht of probeert ze inzichtelijk te maken voor de gemiddelde bezoeker. Bijna standaard is dan z'n eindconclusie: in Nederland is de gemiddelde voetbalsupporter vogelvrij en heeft hij vaak minder rechten dan een voormalig gevangene van Guantanamo Bay. Als trouwe bezoeker van uitwedstrijden, neemt Thomas ook een deel van de wedstrijdverslagen voor zijn rekening. Net als Pol en ondergetekende, is Thomas inmiddels een DTH routinier.

William
Doet bij DTH: Nieuws, specials, Rondje om.

Deze jonge frisse kracht stond vorig jaar nog onder contract bij Achilles ’29 in Groesbeek, maar nu verkoos hij het avontuur bij De Trouwe Honden om daar z’n kunsten te vertonen. William scoort nieuws en maakt foto’s voor de rubriek rondje om. Ondanks z’n gezonde lichaam en conditie, maak ik me toch een beetje zorgen over de toekomst van deze jongeman. Als je namelijk nu al vaste bezoeker bent van Jong NEC en andere elftallen van NEC, waar normaal alleen gepensioneerden, scouts en ouders op afkomen, dan is er nog maar weinig hoop, zo spreek ik uit eigen ervaring. Voor DTH is het natuurlijk wel ideaal dat hij met z'n live updates en wedstrijdverslagen de supporters die nog wel een leven buiten NEC hebben op de hoogte wil houden


Was getekend,
Bleum, voorzitter DTH
-edit-
Returning the favour, Pol introduceert onze voorzitter:

Bleum 
Doet bij DTH: Voorzitter, opinie, DTH awards, In de media, interviews, Bertje Bloedkuul

Onkruid vergaat niet zeggen ze wel eens. Gelukkig maar, want DTH zou DTH niet zijn zonder de oprichter en nestor. Wat ooit begon als een onooglijk gestencild blaadje, uitgroeide tot een bloeiend fanzine en verwerd tot deze puike (al zeggen we het zelf) website had nooit zo geweest zonder de inbreng van Bleum. Vaak vervloekt door de enthousiaste medewerkers met de wilde, nieuwe ideëen (‘nou, nou, zouden we dat nou wel zo doen, jongens?’) en in vrijwel alle gevallen net zo intens achteraf bedankt voor het voorkomen van ‘rennen zonder te kunnen lopen’. Altijd op zijn kivieven om het cultuurgoed NEC te koesteren en bewaken en net zo betrokken om minimaal datzelfde bij De Trouwe Honden te doen.


Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen