Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Wist je dat... Het voor NEC altijd alles of niets is in nacompetities?

NEC mag zich kampioen van de nacompetitie noemen. Liefst 8 keer mocht NEC meedoen aan dit toetje. 5 keer wist NEC te winnen. Opvallend is dat NEC de andere 3 keer als laatste eindigde. Duidelijk een geval van alles of niets dus. Misschien is dat ook wel de manier waarop je zo'n nacompetitie in moet gaan.

De nacompetitie kent trouwens nog meer opvallende feiten. Zo degradeerde NEC nooit via de nacompetitie. Daarnaast zijn er ook een aantal opvallende feiten over de tegenstanders: Liefst drie keer waren VVV, De Graafschap en Cambuur tegenstander in de nacompetitie. Ook Heerenveen was twee keer een tegenstander, waardoor NEC dus in 5 van de 8 nacompetities naar Friesland af kon reizen.

De ontmoetingen tegen Cambuur moet je zeker niet overslaan, want in de zes ontmoetingen werd er maarliefst 27 keer gescoord. Dat is gemiddeld 4,5 goals per wedstrijd! Helemaal uniek waren de twee ontmoetingen in de nacompetitie van seizoen 1986-1987. In Leeuwarden werd het 7-0 voor de Friezen en in Nijmegen 6-4 voor NEC. 17 goals in twee wedstrijden!

Een echte angstgegner heeft NEC niet in de nacompetie. OK, tegen NAC, Fortuna Sittard en DS'79 werd twee keer verloren, maar dat was wel in 1 nacompetitie. Favoriete tegenstander in de nacompetitie is De Graafschap. NEC verloor in 6 wedstrijden nog nooit in de nacompetitie tegen de Doetinchemers. Wel werd het drie keer gelijk.

Nog een leuk feitje: Van alle gewonnen nacompetities wonnen we alle thuiswedstrijden op één na (0-0 tegen De Graafschap).


De Trouwe Honden
- Algemeen
- De Site
- Mijn account

Rubrieken
- Wedstrijden
- Nieuws
- Specials

Onze club
- Algemeen
- Supportersorganen
- Overige

NEC Archief
- Overzicht
- NEC'ers
- Tegenstanders
- Statistieken

Historie NEC
- Historie
- Foto Archief

Multimedia
- Links
- MP3
- Overige

Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen